Κρήτη

Αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο: Ποιοι προφυλακίζονται και ποιοι αφήνονται ελεύθεροι για τις αρχαίες λάρνακες και τα αγγεία

Στη φυλακή ο λιμενικός, ο ξυλουργός και ο φούρναρης, ελεύθερος ο εκτιμητής της υπόθεσης πρώην αρχαιοφύλακας - Ελεύθεροι ο Ιταλός όπως και ο διερμηνέας και ο βοσκός

Στη φυλακή ο λιμενικός, ο ξυλουργός και ο φούρναρης, ελεύθερος ο εκτιμητής της υπόθεσης πρώην αρχαιοφύλακας - Ελεύθεροι ο Ιταλός όπως και ο διερμηνέας και ο βοσκός η διαδικασία - 

Στη φυλακή οδηγούνται άμεσα οι 3 από τους 7 συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκε προ ημερών στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου.


Ειδικότερα, προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν ο 46χρονος ξυλουργός, ο 56χρονος πρώην λιμενικός και ο 39χρονος φούρναρης από τον Κρουσώνα.

Στον αντίποδα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους οι υπόλοιποι 4 που απολογήθηκαν σήμερα Παρασκευή: Πρόκειται για τον 72χρονο πρώην συνταξιούχο αρχαιοφύλακα, τον 69χρονο Ιταλό, έναν 46χρονο από τον Κρουσώνα κι έναν 27χρονο που είχε το ρόλο του διερμηνέα-μεταφραστή.

Ας σημειωθεί ότι ο 72χρονος συνταξιούχος αρχαιοφύλακας είναι ο μοναδικός κατηγορούμενος από τους «3» του φερόμενου ως βασικού «πυρήνα», ο οποίος δεν προφυλακίστηκε (οι άλλοι δύο είναι ο 46χρονος ξυλουργός κι ο 56χρονος πρώην λιμενικός). Στον 72χρονο απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ θα πρέπει να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο Α.Τ. της περιοχής του. Εξάλλου, θα πρέπει να καταβάλει χρηματική εγγύηση ύψους 30.000 ευρώ.

Ελεύθερος αφέθηκε και ο Ιταλός με 10.000 ευρώ εγγύηση ο οποίος ήρθε στην Κρήτη ως επίδοξος αγοραστής. Ελεύθεροι και ο βοσκός και ο διερμηνέας με περιοριστικούς όροους.

Υπενθυμίζεται ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κληθούν για να απολογηθούν ο 44χρονος και ο 70χρονος οι οποίοι χθες Πέμπτη έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της ανακρίτριας μέσω των πληρεξουσίων δικηγόρων τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια