ΠΕΔ Κρήτης: Ο Γιάννης Κουράκης για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

Κρήτη
ΠΕΔ Κρήτης: Ο Γιάννης Κουράκης για τη μαύρη επέτειο της 21ης Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Δημοκρατία έχει ανάγκη από συνεχή, αδιάλειπτη και δυναμική “προστασία”, που επιτυγχάνεται κυρίως με τη γνώση του ιστορικού μας γίγνεσθαι»

Με αφορμή την επέτειο της 21ης Απριλίου 1967, ο πρόεδρος της Περιφερειακής ΄Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κρήτης Γιάννης Κουράκης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Πέρασαν ήδη 56 χρόνια, όσες δεκαετίες όμως κι αν περάσουν, οι Έλληνες δεν ξέχασαν και ούτε πρόκειται να σβήσουν από τις μνήμες, τα θλιβερά γεγονότα της ζοφερής επτάχρονης τυραννίας, που άρχισε τη μαύρη νύχτα της 21ης Απριλίου του 1967 με την βίαιη κατάλυση της Δημοκρατίας και την εγκαθίδρυση ενός αδίστακτου δικτατορικού καθεστώτος, και έκλεισε τον κύκλο του με μια μεγάλη εθνική καταστροφή.

Η χώρα οδηγείτο και τότε, όπως συμβαίνει και σήμερα, σε βουλευτικές εκλογές. Δυστυχώς, οι εκλογές της 28ης Μαΐου 1967 δεν έγιναν ποτέ, και ο Ελληνικός λαός μπήκε στον “γύψο”.

Οι παλαιότεροι θυμούνται και οι νεότεροι οφείλουν και πρέπει να μαθαίνουν, τα ανατριχιαστικά γεγονότα που σημάδεψαν την οπισθοδρομική εκείνη αλήστου μνήμης περίοδο.

Πενήντα έξι χρόνια από την 21η Απριλίου 1967, η Ελλάδα προετοιμάζεται για μια νέα εκλογική αναμέτρηση  την 21 Μαΐου του 2023.

Τα πάντα έχουν αλλάξει από τότε και η Δημοκρατία έχει πλέον εδραιωθεί στον τόπο μας.

Όμως, δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι η Δημοκρατία  έχει ανάγκη από συνεχή, αδιάλειπτη και δυναμική “προστασία”, που επιτυγχάνεται κυρίως με την γνώση του ιστορικού μας γίγνεσθαι, με την διατήρηση ήπιου και Πολιτισμένου Πολιτικού Κλίματος και κυρίως με την διαρκή εγρήγορση των πολιτών που έχουμε ηθική και συνταγματική υποχρέωση να σεβόμαστε, να διευρύνουμε και να ισχυροποιούμε  την Δημοκρατία».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News