Αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο: Έφτασαν στα δικαστήρια οι 6 Κρητικοί και ο Ιταλός που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα αρχαία

Κρήτη
Αρχαιοκαπηλία στο Ηράκλειο: Έφτασαν στα δικαστήρια οι 6 Κρητικοί και ο Ιταλός που εμπλέκονται στην υπόθεση με τα αρχαία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι συλληφθέντες είναι αντιμέτωποι με βαριές κακουργηματικές διώξεις

Ενώπιον στην αρμόδια ανακρίτρια βρίσκονται σήμερα Παρασκευή 21 Απριλίου, οι 7 συλληφθέντες που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνίασε η ΕΛΑΣ μετά από παράλληλες αστυνομικές επιχειρήσεις, βάζοντας «φρένο» στο ξεπούλημα αρχαιοτήτων, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι ξεπερνά το ένα εκατομμύριο ευρώ.

Στο μεταξύ, τη χθεσινή ημέρα έθεσαν εαυτούς στη διάθεση των Αρχών και οι υπόλοιποι δύο άνδρες, που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για τους μοναδικούς από τους κατηγορούμενους, οι οποίοι δεν είχαν εντοπιστεί από την ΕΛ.ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, οι εν λόγω κατηγορούμενοι έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση μέσω του πληρεξούσιου συνηγόρου τους, ο οποίος μετέβη επί τούτου στα Δικαστήρια Ηρακλείου.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, μετά την εν λόγω εξέλιξη, αναμένεται να κληθούν - και αυτοί - από τις ανακριτικές Αρχές μέσα στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να απολογηθούν. Υπενθυμίζεται ότι, όπως και οι 7 συγκατηγορούμενοί τους, έτσι και οι συγκεκριμένοι αντιμετωπίζουν κακουργηματικές κατηγορίες.

Πρόκειται για έναν 44χρονο κι έναν 70χρονο. Σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, ο τελευταίος φέρεται από τις Αρχές ως το άτομο το οποίο υπέδειξε στους συγκατηγορούμενούς του τον 69χρονο Ιταλό ως ενδιαφερόμενο αγοραστή αρχαιοτήτων.

Ας σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένοι κατηγορούμενοι δεν κρατούνται, αφού δε συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ενώ δεν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News