default-image

Στο Παιδικό Χωριό SOS και στο Δικαίωμα στη Ζωή ο Λάμπρος Βαμβακάς (pics)

Κρήτη
Στο Παιδικό Χωριό SOS και στο Δικαίωμα στη Ζωή ο Λάμπρος Βαμβακάς (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σημαντική δουλειά στις δομές από επαγγελματίες που δίνουν νόημα στην λέξη προσφορά

Την εξαιρετική δουλειά που γίνεται σε δύο σημαντικές δομές είχε την ευκαιρία να δει από κοντά ο υποψήφιος βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Λάμπρος Βαμβακάς, ο οποίος επισκέφθηκε τα Παιδικό Χωριό SOS στη Φοινικιά Ηρακλείου και το Δικαίωμα στη Ζωή στα Καλέσα Μαλεβιζίου.

Όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεων , κατά την οποία συναντήθηκε με τις διοικήσεις και εργαζόμενους των δύο δομών: «Είχα την ευκαιρία να δω από κοντά την καλή δουλειά που κάνουν οι εκπαιδευμένοι επαγγελματίες στο Παιδικό Χωριό και στο κέντρο διημέρευσης και ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ «Δικαίωμα στη ζωή». Η μάχη της προσφοράς από τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους των δομών είναι καθημερινή και συνεχής».

Η επίσκεψη του κ. Βαμβακά στο Παιδικό Χωριό SOS συνέπεσε με μια ευτυχή συγκυρία που έφερε χαρά και χαμόγελα στους ανθρώπους της δομής καθώς ένα παιδί, αφού ακολουθήθηκε η νόμιμη διαδικασία επέστρεψε στην πατρική του οικογένεια ενώ ένα ακόμα αναχώρησε για να φιλοξενηθεί από ανάδοχη οικογένεια. Στη δομή της Κρήτης λειτουργούν τρία σπίτια με τη μορφή της οικογένειες που φιλοξενούν 20 παιδιά και το κάθε σπίτι διαθέτει τρεις οικοδέσποινες -μητέρες , παιδαγωγοί και κοινωνικών λειτουργός. Προκειμένου να λειτουργήσουν αποτελεσματικά υποστηρίζονται από μια σειρά ακόμα επαγγελματιών ενώ όπως ενημερώθηκε ο κ. Βαμβακάς από τον Διευθυντή του παιδικού χωριού Πέτρο Παπαδάκη και εργαζόμενους τα τελευταία χρόνια από τη δομή έντεκα παιδιά έχουν επιστρέψει στις οικογένειες τους και 20 έχουν δοθεί σε ανάδοχες οικογένειες.

Η δομή διαθέτει κέντρο στήριξης το οποίο έχει υποστηρίξει 120 οικογένειες στην Κρήτη ενώ υπάρχει και το κέντρο μαθησιακής υποστήριξης. Λειτουργεί όπως και τα υπόλοιπα παιδικά χωριά στην Ελλάδα χωρίς κρατική επιχορήγηση μόνο με δωρεές.

Στα Καλέσα

Κατά την επίσκεψη του στο κέντρο ημερήσιας φροντίδας ΑΜΕΑ στα Καλέσα ο κ. Βαμβακάς είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στους χώρους από τον πρόεδρο Παύλο Σημαντηράκη και τους εργαζόμενους και να ενημερωθεί για τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η δομή.

Η συγκεκριμένη δομή λειτουργεί σε δύο βάρδιες πρωί και απόγευμα ενώ υπάρχει ακόμα μια στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης στα Καλέσα για τέσσερα άτομα άνω των 18 ετών.

Στη δομή των Καλεσών και σε αντίστοιχη δομή που λειτουργεί στο Θραψανό του Δήμου Μινώα εργάζονται 47 εργαζόμενοι με τη μισθοδοσία τους να ανέρχεται ετησίως στα 700.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να επισημανθεί ότι οι δομές χρηματοδοτούνται από Ευρωπαϊκά προγράμματα.

Βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δομές του Δικαιώματος στη Ζωή είναι ότι πληρώνονται βάσει νοσηλείου που παραμένει καθηλωμένο στα 40 ευρώ παρά την αύξηση του τιμαρίθμου και του εργασιακού κόστους, καθώς και ότι δεν έχουν γίνει μετά το άνοιγμα των δομών νέες συμβάσεις με τον ΕΟΠΠΥ με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δυσκολίες στη λειτουργία τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News