Ο δρόμος με τα περισσότερα εικονοστάσια στην Κρήτη (pics)

Κρήτη
Ο δρόμος με τα περισσότερα εικονοστάσια στην Κρήτη (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε διαδρομή 9 χιλιομέτρων μπορεί να μετρήσει κάποιος 15 εκκλησάκια

Είναι τουλάχιστον απογοητευτικό να έχουν χάσει πάνω από 15 άνθρωποι τη ζωή τους τα τελευταία χρόνια σε έναν δρόμο, αν αυτό έχει συμβει. Είναι γνωστό ότι η Κρήτη δεν φημίζεται για το καλό οδικό δίκτυο όμως η περίπτωση δρόμου που φέρνει στο φως το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά είναι τρανό παράδειγμα της κακοδαιμονίας του τόπου.

Πρόκειται για τον δρόμο Μεσοχωριό προς Αχεντριά στα Αστερούσια όπου σε μια διαδρομή 9 χιλιομέτρων έχουν στηθεί τουλάχιστον 15 εικονοστάσια που δηλώνουν άραγε ότι κάποτε σε εκείνο το σημείο κάποιος άνθρωπος έχασε τη ζωή του;

Αναλογικά με το μήκος του θα πρέπει να είναι ο δρόμος που έχει τα περισσότερα εικοκοστάσια στην Κρήτη!

Τα εικονοστάσια είναι περισσότερα από τα χιλιόμετρα του δρόμου που σημαίνει ότι περίπου δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους ανά χιλιόμετρο! Αυτή είναι η αναλογία στην υπόθεση εργασίας.

Ωστόσο κάποιοι κάτοικοι από τον Αχεντριά επικοινωνώντας με το neakriti.gr αναφέρουν δύο εκδοχές λέγοντας ότι κανένας δεν έχει χάσει τη ζωή του και πως τα εκκλησάκια τα έβαλαν είτε γιατί οι κάτοικοι είναι πολύ πιστοί είτε για να προστατεύουν τους οδηγούς στο δρόμο ο οποίος ομολογουμένως δείχνει πολύ επικίδνυνος. Βεβαίως δεν θα πρέπει να παραγνωρίζεται η επικινδυνότητα του δρόμου και η διεκδίκηση ενός καλύτερου δρόμου θα πρέπει να είναι η προτεραιότητα κάθε περιοχής και κοινωνίας. Βεβαίως παντού στην Ελλάδα ακόμη και στον ΒΟΑΚ τα εικονοστάσια αυτά είναι νεκρικά και όχι εικονοστάσια προφύλαξης ενώ ακόμη και οι μελέτες της Περιφέρειας Κρήτης και των Υπουργείων για τους νεκρούς ανά χιλιόμετρο λαμβάνουν υπ'όψιν και τα εικονοστάσια στους δρόμους για την επικινδυνότητά ανά χιλιόμετρο. 

Το εντυπωσιακό είναι ότι ο δρόμος είναι γεμάτος στροφές θυμίζοντας τις κινήσεις ενός φιδιού και πως σύμφωνα με εκείνους που επικοινώνησαν με το neakriti.gr δεν έχει υπάρξει κάποιο δυστύχημα! Ευτυχώς ως τώρα και ευχή να μην υπάρξει ποτέ! 

Δείτε τις φωτογραφίες του Δια-SOS-τε τη Μεσαρά: 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News