Ηράκλειο: Πρόστιμο 40.500 ευρώ στην Ρωσίδα που παρέσυρε σκύλο - Το χρονικό του τραγικού περιστατικού (vid)

Κρήτη
Ηράκλειο: Πρόστιμο 40.500 ευρώ στην Ρωσίδα που παρέσυρε σκύλο - Το χρονικό του τραγικού περιστατικού (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 63χρονη που κατηγορείται ότι χτύπησε με το αυτοκίνητό της και στη συνέχεια εγκατέλειψε ένα σκυλάκι, στην περιοχή των Πατελών, στο Ηράκλειο, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης

Ενώπιον της ανακρίτριας βρέθηκε σήμερα Τρίτη, 18 Απριλίου, η 63χρονη Ρωσίδα, η οποία κατηγορείται ότι χτύπησε με το αυτοκίνητό της και στη συνέχεια εγκατέλειψε το άτυχο ζώο, στην περιοχή των Πατελών, στο Ηράκλειο, το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης…

Μετά το πέρας της απολογίας της η κατηγορούμενη αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους και πιο συγκεκριμένα της απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, και στο εξής θα εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής της μία φορά το μήνα. Επίσης της επιβλήθηκε εγγύηση 1.500 ευρώ.

Η γυναίκα ενώπιων των αρχών υποστήριξε πως δεν ήθελε να χτυπήσει το ζώο.

Το χρονικό του τραγικού περιστατικού

Το τραγικό περιστατικό έχει καταγραφεί από κάμερα. Όπως φαίνεται στο βιντεοληπτικό υλικό το αυτοκίνητο έχει ακινητοποιηθεί σε μικρή απόσταση από το σκυλί, το οποίο βρίσκεται μόνο του στο δρόμο. Στη συνέχεια και χωρίς το σκυλί να έχει μετακινηθεί στο ελάχιστο, το όχημα αρχίζει να κινείται, παρασύροντας κάτω από τις ρόδες του το άτυχο ζώο.

Το σκυλί υπέστη τραύματα σε όλο του το σώμα. Χειρουργήθηκε και παραμένει νοσηλευόμενο σε κτηνιατρική κλινική, σύμφωνα με τη δικογραφία, η 63χρονη διώκεται σε βαθμό κακουργήματος για εκούσιο τραυματισμό, πρόκληση σωματικών βλαβών και εγκατάλειψη ζώου συντροφιάς.

Επίσης, της επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 40.500 ευρώ για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς, ενώ διοικητικό πρόστιμο 200 ευρώ επιβλήθηκε και στην ιδιοκτήτρια του ζώου για παράβαση της νομοθεσίας περί ευζωίας ζώων συντροφιάς.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News