Σχολεία: Ο εκσυγχρονισμός πήγε περίπατο στο Ηράκλειο - Κραυγή αγωνίας από τους γονείς (vid)

Κρήτη
Σχολεία: Ο εκσυγχρονισμός πήγε περίπατο στο Ηράκλειο - Κραυγή αγωνίας από τους γονείς (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά την απογοητευτική όπως την περιέγραψαν κατάσταση για τα περισσότερα από τα σχολικά κτίρια του Ηρακλείου, μέλη της Ένωσης Γονέων όχι κάλεσαν, αλλά απαίτησαν από την Πολιτεία την κατασκευή σύγχρονων σχολείων που θα καλύπτουν τις ανάγκες των μαθητών και θα αποπνέουν ασφάλεια

 

  • «Μπαλάκι» η ασφάλεια των σχολείων ανάμεσα σε υπουργείο και δήμο
  • Ακόμη... προωθείται η αντισεισμική διαδικασία ελέγχου
  • Για σχολεία - παγίδες μιλούν οι γονείς
  • «Μας μετέφεραν ευθύνες χωρίς κονδύλια», λέει ο δήμος

Συνεχίζεται το μπαλάκι ευθυνών που από το δήμο πάει στο υπουργείο και ξανά επιστρέφει στο Δήμο με φόντο τα σχολεία και την κατάσταση που επικρατεί εντός αυτών και που κάθε άλλο εμπνέει ασφάλεια για τους μαθητές, όπως τουλάχιστον σημείωσαν μέλη της ένωσης γονέων οι οποίοι σε δερματικό τόνο, αναφέρθηκαν σε σχολική στέγη δεκαετιών πίσω που εγκυμονεί κινδύνους για τα παιδιά.

Με φόντο το σεισμό του Σεπτέμβρη του 2021 και τις πληγές που αυτός άφησε σε σχολικά κτίρια, σε ερώτησή του ο βουλευτής Μανώλης Συντυχάκης είχε μιλήσει ανοιχτά για τις ανάγκες…

Με τον υπουργό Στέλιο Πέτσα, όχι να λέει απλά προωθείται νομοθετική ρύθμιση για αντισεισμική διαδικασία ελέγχου που δεν έγινε ποτέ, αλλά να εξηγεί πώς δόθηκαν 6,3 εκατομμύρια ευρώ μόνο στο Δήμο Ηρακλείου για τα σχολεία.

Σε απόλυτο τόνο η αντιδήμαρχος Παιδείας, απάντησε ότι αυτά τα χρήματα έφτασαν στο Δήμο Ηρακλείου για τα λειτουργικά έξοδα και πάντως καμία σχέση δεν είχαν με εργασίες, πολύ δε περισσότερο με αντισεισμικό έλεγχο τον οποία ανέλαβε ο δήμος με δικό του κόστος.

Οι γονείς πάντων μιλούν για σχολεία, παγίδες… που αποτελούν ντροπή για το εκπαιδευτικό έργο και που πάντως δεν συνάδουν με δεσμεύεις περί εκσυγχρονισμού των σχολείων όταν το νεότερο από αυτά όπως τόνισαν χτίστηκε πριν από 20 και πλέον χρόνια.

Μετέφεραν την ευθύνη για τα σχολεία στους Δήμους χωρίς όμως τα απαραίτητα κονδύλια επανέλαβε η κ. Αρχοντάκη, η οποία συντάχθηκε με την αγωνία των γονέων, λέγοντας ότι σε μια πόλη όπως το Ηράκλειο, είναι τουλάχιστον θλιβερό η πολιτεία να μην έχει ήδη δρομολογήσει ένα γενναίο πρόγραμμα σχολικής στέγης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News