Ξανθός: Πράξη υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας η δωρεά μυελού οστών

Κρήτη
Ξανθός: Πράξη υψηλής κοινωνικής ευαισθησίας η δωρεά μυελού οστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην εκδήλωση με εισηγητή τον πρώην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργο Στεφανάκη, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Ρεθύμνου και πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός

Ο πολιτιστικός Σύλλογος Νεφς Αμαρίου-Οψιγιά διοργάνωσε το Μεγάλο Σάββατο ενημερωτική εκδήλωση για την προώθηση της δωρεάς μυελού οστών, σε συνεργασία με τους Συλλόγους «Όραμα Ελπίδας» και «Δότες Ζωής». Στην εκδήλωση με εισηγητή τον πρώην Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Ρεθύμνου Γιώργο Στεφανάκη, παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμό ο βουλευτής Ρεθύμνου και πρώην Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο οποίος τόνισε:

«Οι αιματολογικές κακοήθειες αποτελούν μια αναδυόμενη απειλή για την υγεία στο σύγχρονο κόσμο και, παρά τις πολύ σημαντικές επιστημονικές εξελίξεις και τη διαθεσιμότητα καινοτόμων θεραπειών, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που η μόνη ριζική αντιμετώπιση τους είναι η μεταμόσχευση μυελού των οστών. Εκτός λοιπόν από ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, αξιόπιστες ογκολογικές μονάδες και υψηλής ποιότητας κέντρα μεταμοσχεύσεων στο ΕΣΥ, έχουμε υποχρέωση να ενισχύουμε συνεχώς την κουλτούρα της εθελοντικής δωρεάς οργάνων και ιστών, όπως ο μυελός των οστών. Στο θέμα αυτό υστερούμε ως χώρα σε σύγκριση με την Ευρώπη και κάθε προσπάθεια έγκυρης ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της κοινωνίας και ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων είναι πολύ αξιέπαινη. Η αντιμετώπιση των νεοπλασματικών παθήσεων του αίματος, ειδικά των παιδιών, αποτελεί για τους μικρούς ασθενείς και τις οικογένειες τους μια σκληρή και επώδυνη μάχη, που δίνουν με τη στήριξη των γιατρών και του εξειδικευμένου υγειονομικού προσωπικού των ογκολογικών μονάδων. Η μεταμόσχευση μυελού των οστών και οι εθελοντές δότες εμπλέκουν σ’ αυτή τη μάχη ζωής και ελπίδας ολόκληρη την κοινωνία, την κάνουν συλλογική υπόθεση. Γιατί η δωρεά οργάνων και ιστών είναι μια πράξη υψηλής ευαισθησίας, αλτρουϊσμού και κοινωνικής αλληλεγγύης, που δίνει ελπίδα σε ευάλωτους συνανθρώπους μας».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News