Ξανά στο εδώλιο ο κατηγορούμενος για το φονικό στις Μοίρες

Κρήτη
Ξανά στο εδώλιο ο κατηγορούμενος για το φονικό στις Μοίρες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το συμβάν έγινε στις 15 Ιανουαρίου 2020 όταν ο κατηγορούμενος έφτασε στο σπίτι που νοίκιαζε η εν διαστάσει σύζυγός του και πυροβόλησε αναίτια σκοτώνοντας τον 80χρονο σπιτονοικοκύρη της γυναίκας του Κωστή Χατζάκη και τραυματίζοντας τη σύζυγο του άτυχου άνδρα

Εκδικάζεται η έφεση για την πρωτόδικη καταδίκη του  δράστη στις 26 Απριλίου, για  το φονικό στις Μοίρες, σύμφωνα με το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά. Υπενθυμίζεται ότι το συμβάν έγινε στις 15 Ιανουαρίου 2020 όταν ο κατηγορούμενος έφτασε στο σπίτι που νοίκιαζε η εν διαστάσει σύζυγός του και πυροβόλησε αναίτια σκοτώνοντας τον 80χρονο σπιτονοικοκύρη της γυναίκας του Κωστή Χατζάκη και τραυματίζοντας τη σύζυγο του άτυχου άνδρα.

Στο "στόχαστρο" του 52χρονου είχε μπει και μια παρέα ανήλικων αγοριών που βρίσκονταν σε διπλανό διαμέρισμα, μεταξύ των οποίων και  ο 17 χρονος τότε εγγονός του θύματος που βρισκόταν μπροστά στο συμβάν και με σθένος έσωσε την Γιαγιά του από τα πυρά του δράστη.

Ο 52χρονος  διέφυγε, ωστόσο συνελήφθη την επόμενη μέρα από την αστυνομία. Ο δράστης είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές για υποθέσεις οπλοφορίας.

"Δεν θυμάμαι τίποτα"

Σύμφωνα με το Δια-SOS-τε τη Μεσαρά, κατά την απολογία του στο ανακριτή ο δράστης είχε υποστηρίξει ότι βρισκόταν σε κατάσταση μέθης και δεν είχε επίγνωση τι συνέβη, ενώ παράλληλα εξέφρασε την συγνώμη του προς τα θύματα. Σημειώνεται ότι μετά την απολογία οδηγήθηκε στη φυλακή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

To Δικαστήριο τον έκρινε ένοχο χωρίς κανένα ελαφρυντικό. Η ποινή που του επιβλήθηκε ήταν της ισόβιας κάθειρξης συν 33 έτη.  Η δικαίωση για την οικογένεια έχει σχετική αξία γιατί η θλίψη και το πένθος παραμένουν.  Στις 26 Απριλίου θα καθίσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου. Αναβιώνοντας ξανά η οικογένεια Χατζάκη το θλιβερό αυτό γεγονός που τους σημάδεψε. Σε κάθε περίπτωση η απόφαση του Εφετείου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.  Την οικογένεια του άτυχου Χατζάκη εκπροσωπεί ο ποινικολόγος Νίκος Σκουλας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News