Τι θα φάνε οι τουρίστες που θα έρθουν το Πάσχα στην Κρήτη - Αρνί και κατσικάκι "πρωταγωνιστές" των προτιμήσεων

Κρήτη
Τι θα φάνε οι τουρίστες που θα έρθουν το Πάσχα στην Κρήτη - Αρνί και κατσικάκι "πρωταγωνιστές" των προτιμήσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντικριστό, μουσακάς, και τζατζίκι στις προτιμήσεις τους - Ξετρελαίνει τους τουρίστες η κρητική κουζίνα

Μπορεί ο ήλιος και η θάλασσα της Κρήτης να “μαγεύουν” τους αλλοδαπούς επισκέπτες του νησιού μας, ωστόσο η κρητική γαστρονομία είναι αυτή που τους… καθηλώνει. Μάλιστα, πολλοί επισκέπτες, οι οποίοι έχουν γευτεί και στο παρελθόν τα προϊόντα της κρητικής γης, μόλις πατήσουν εκ νέου το πόδι τους στο νησί δε χάνουν την ευκαιρία να γευτούν τα κρητικά πιάτα, τα οποία βρίσκονται ψηλά στις προτιμήσεις τους.

Το κρητικό αντικριστό, το αρνάκι στον φούρνο, ο παραδοσιακός ελληνικός μουσακάς και φυσικά η χωριάτικη σαλάτα και το τζατζίκι βρίσκονται στη λίστα με τα καλύτερα πιάτα που προτιμούν κατά κόρον οι αλλοδαποί επισκέπτες του Ρεθύμνου και εν γένει της Κρήτης.

Επαγγελματίες της εστίασης από το Ρέθυμνο μίλησαν στο neakriti.gr και την “ΚΡΗΤΗ TV” για τις γαστρονομικές προτιμήσεις των επισκεπτών μας, τονίζοντας πως αυτό που ξεχωρίζουν είναι το κρητικό ελαιόλαδο, για το οποίο φαίνεται οι επισκέπτες να γνωρίζουν καλά ακόμα και τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Εστίασης Ρεθύμνου Ανδρέας Κλαψινός, αυτά που συνήθως ζητούν οι ξένοι επισκέπτες είναι «αρνί τσιγαριαστό και αρνί αντικριστό». Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Κλαψινό, οι επισκέπτες ζητούν «μουσακά, χωριάτικη σαλάτα και τζατζίκι». «Το αρνί είναι σήμα κατατεθέν, αφού έχουμε εξαιρετικής ποιότητας αρνιά, αλλά και καλές τιμές», συμπλήρωσε ο κ. Κλαψινός.

«Το αρνί είναι ο “βασιλιάς” της κρητικής κουζίνας. Στην Κρήτη το 80% της κατανάλωσης κρέατος ήταν τα οικόσιτα ζώα. Ως εκ τούτου, το αρνί ήταν ο πρωταγωνιστής», δήλωσε με τη σειρά του ο επαγγελματίας εστίασης Όθωνας Χριστουλάκης, στο κατάστημα του οποίου είναι «πρώτο σε πωλήσεις το αρνάκι λεμονάτο με σταμναγκάθι». Αξίζει να σημειωθεί ότι “πρωταγωνιστής” στην κρητική κουζίνα είναι και το ελαιόλαδο με τον κ. Χριστουλάκη να εξηγεί ότι το ελαιόλαδο συνιστά την πρώτη επιλογή των περισσότερων επισκεπτών.

Οι αλλοδαποί επισκέπτες του νησιού αρέσκονται να δοκιμάζουν νέες γεύσεις κυρίως παραδοσιακές, αρκεί - όπως λένε - στις παρασκευές να έχουν χρησιμοποιηθεί γνήσια τοπικά προϊόντα, όπως για παράδειγμα το ξακουστό κρητικό ελαιόλαδο. Στο Ρέθυμνο πάντως οι επαγγελματίες της εστίασης εδώ και χρόνια έχουν αναπροσαρμόσει τις συνήθειές τους και έτσι δε χάνουν πλέον την ευκαιρία να “εκμεταλλευτούν” στο έπακρο τους καρπούς της ευλογημένης κρητικής γης, στηρίζοντας στην πράξη και τους παραγωγούς της Κρήτης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News