Πάσχα: Κορυφώνεται σήμερα η κίνηση στα καταστήματα του Ηρακλείου - Τα βαφτιστήρια «ζέσταναν» την αγορά

Κρήτη
Πάσχα: Κορυφώνεται σήμερα η κίνηση στα καταστήματα του Ηρακλείου - Τα βαφτιστήρια «ζέσταναν» την αγορά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κίνηση των καταναλωτών κρίνεται ως παραπάνω από καλή, ενώ αισιοδοξία υπάρχει και για σήμερα Μεγάλο Σάββατο

Κορυφώνεται σήμερα Μεγάλο Σάββατο 15 Απριλίου, η κίνηση στην αγορά του Ηρακλείου με τους πολίτες να… εξορμούν στο κέντρο της πόλης, προκειμένου να κάνουν τα ψώνια της τελευταίας στιγμής. Είτε πρόκειται για αγορές που σχετίζονται με το πασχαλινό τραπέζι, είτε για αγορές που έχουν να κάνουν με δώρα για παιδιά και βαφτιστήρια, οι ντόπιοι έμποροι-καταστηματάρχες ευελπιστούν -και- σήμερα στην κίνηση των καταναλωτών για να “τονωθεί” το τοπικό λιανεμπόριο.

Πάντως, όπως ανέφερε χθες Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου, μιλώντας στη “Νέα Κρήτη” και το neakriti.gr ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου κ. Μανόλης Κουμαντάκης, τουλάχιστον μέχρι το μεσημέρι της Μ. Παρασκευής (σ.σ. χθες) τα μηνύματα από την κίνηση στην αγορά του Ηρακλείου ήταν ιδιαίτερα θετικά. Η κίνηση των καταναλωτών κρίνεται ως παραπάνω από καλή, ενώ αισιοδοξία υπάρχει και για σήμερα Μεγάλο Σάββατο.

Ειδικότερα, αυξημένη αγοραστική κίνηση καταγράφεται εκτός από τα σούπερ-μάρκετ, κρεοπωλεία κ.ο.κ. και σε καταστήματα παιδικών ειδών, παιχνιδιών, αλλά και ειδών ένδυσης-υπόδησης. Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, το Δώρο του Πάσχα δίνει την ευκαιρία σε ουκ ολίγους συντοπίτες μας να προβούν σε πασχαλινές αγορές για… βαφτιστήρια, παιδιά και όχι μόνο.

Επισημαίνεται ότι σήμερα τα καταστήματα θα λειτουργήσουν στο Ηράκλειο από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Αύριο και τη Δευτέρα του Πάσχα τα εμπορικά καταστήματα δε θα λειτουργήσουν.

Όπως δήλωσε χθες ο κ. Κουμαντάκης, «η κίνηση ήταν καλή» τόσο κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, όσο και την Κυριακή των Βαΐων, οπότε και τα καταστήματα λειτούργησαν. «Καλά πήγε… Η κίνηση ήταν καλή. Και μιλάω και για την Κυριακή που ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά», ανέφερε αρχικά ο κ. Κουμαντάκης, συμπληρώνοντας ότι και χθες Μ. Παρασκευή, «από τις 12 και μετά που ανοίξαμε, υπάρχει κινητικότητα».

Όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, πρόκειται για κάτι «πολύ θετικό», καθώς οι καταστηματάρχες του Ηρακλείου χρειάζονταν πολύ μια “τονωτική ένεση”. «Το χρειάζονται», μας εξηγεί ο Μανόλης Κουμαντάκης, καθώς «το προηγούμενο διάστημα δεν ήταν και το καλύτερο…». «Έχουμε την αίσθηση ότι και αύριο (σ.σ. σήμερα Μ. Σάββατο) θα πάει ακόμα καλύτερα», ανέφερε ο κ. Κουμαντάκης.

Όπως στο Ηράκλειο, έτσι και στο Ρέθυμνο η αγοραστική δύναμη αυξάνεται σημαντικά αυτήν την περίοδο, εξαιτίας των παιδικών καταστημάτων που έχουν την τιμητική τους ενόψει των εορτών: Μαμάδες, γιαγιάδες, νονές και νονοί μαζί με τα πιτσιρίκια τους έκαναν “απόβαση” τις αμέσως προηγούμενες ημέρες στην αγορά του Ρεθύμνου για τις απαραίτητες αγορές ενόψει του Πάσχα. 

Τα βαφτιστήρια “ζέσταναν” την αγορά - Πρωταγωνίστριες οι πολύχρωμες λαμπάδες

Οι πολύχρωμες λαμπάδες και δη εκείνες που έχουν και παιχνίδια, τα πασχαλινά αβγά, τα εντυπωσιακά ρουχαλάκια αλλά και τα παπουτσάκια της εποχής για τα παιδιά ήταν τα ψώνια στα οποία “επένδυσαν” το Δώρο του Πάσχα όσοι έχουν βαφτιστήρια και παιδιά. Λίγο το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων και πολύ... περισσότερο το Δώρο του Πάσχα συνέβαλαν ώστε να “ζεσταθεί” κάπως η ρεθυμνιώτικη αγορά τις Άγιες αυτές Ημέρες. Όπως ανέφερε στην “ΚΡΗΤΗ TV” και το neakriti.gr η πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου, Αθηνά Τσικιντίκου, «περιμένουμε να κορυφωθεί» η κίνηση «και θεωρώ ότι θα πάει καλά. Το ελπίζουμε και θέλω να πιστεύω ότι έτσι θα γίνει». Αναφορικά με τις τιμές των προϊόντων, οι καταναλωτές φέρονται να είναι σε γενικές γραμμές ικανοποιημένοι. Αυτό κατέγραψε η κάμερα της “ΚΡΗΤΗ TV” τις αμέσως προηγούμενες ημέρες στην αγορά του Ρεθύμνου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News