Σωκράτης Βαρδάκης: Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου

Κρήτη
Σωκράτης Βαρδάκης: Σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης αντιμετωπίζει το Κτηματολογικό Γραφείο Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η υπερεξάντληση του υπάρχοντος προσωπικού, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν λύνει το ζήτημα», επισημαίνει ο βουλευτής Ηρακλείου

Κοινοβουλευτική παρέμβαση αναφορικά με την υποστελέχωση του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τη συνυπογραφή 15 ακόμα βουλευτών, καταθέτοντας σχετική ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, η υποστελέχωση και η προβληματική λειτουργική υποστήριξη του Κτηματολογικού Γραφείου έχουν ως αποτέλεσμα εκατοντάδες πολίτες να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν στον απαιτούμενο χρόνο, ενώ την ίδια στιγμή οι υπάλληλοι που στελεχώνουν το γραφείο βρίσκονται υπό καθεστώς αφόρητης πίεσης.

Καθημερινά καταγράφονται σοβαρές δυσκολίες στις μεταβιβάσεις και στην αγορά ακινήτων, στη γονική παροχή, στις αποδοχές κληρονομιάς, στην έκδοση αδειών, αλλά ακόμα και στις δανειοδοτήσεις, ενώ σημειώνονται καθυστερήσεις στη διεκπεραίωση υποθέσεων, που φτάνουν μέχρι και τον ένα χρόνο.

Όπως επισημαίνει ο κ. Βαρδάκης, «Είναι σαφές ότι το υπάρχον προσωπικό του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να διεκπεραιώσει τον όγκο των υποθέσεων, με αποτέλεσμα σημαντικές καθυστερήσεις σε διαδικασίες για τις οποίες υπάρχουν αυστηρά χρονοδιαγράμματα και προθεσμίες. Η υπερεξάντληση του υπάρχοντος προσωπικού, που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για την εξυπηρέτηση των πολιτών, είναι απαράδεκτη και σε καμία περίπτωση δεν λύνει το ζήτημα».

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση ενίσχυση του Κτηματολογικού Γραφείου Ηρακλείου με το απαραίτητο προσωπικό, ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τον τεράστιο όγκο δουλειάς που πρέπει να διεκπεραιωθεί.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News