Τέχνη και πρωτοτυπία σε μία… λαμπάδα δια χειρός Κωνσταντίνας!

Κρήτη
Τέχνη και πρωτοτυπία σε μία… λαμπάδα δια χειρός Κωνσταντίνας!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φέτος το Πάσχα, δεν υπάρχει λόγος να πάμε στην Ανάσταση με ένα απλό άσπρο κεράκι, εφόσον μπορούμε να κρατήσουμε τις πιο ξεχωριστές, χειροποίητες λαμπάδες - Τις εντοπίσαμε και σας τις προτείνουμε!

Η πασχαλινή λαμπάδα αποτελεί ένα έθιμο, για τους περισσότερους από εμάς, συνδεδεμένο με την παιδική μας ηλικία, ωστόσο και τώρα που μεγαλώσαμε, δεν παύει να αποτελεί «έννοια» για εμάς, το κεράκι που θα κρατήσουμε την βραδιά της Ανάστασης, και αυτό που θέλουμε είναι να είναι διαφορετικό και ξεχωριστό.

Έτσι αναζητώντας εντοπίσαμε, τις πιο πρωτότυπες και εντυπωσιακές λαμπάδες που μπορούμε να κρατήσουμε φέτος το Πάσχα, με δημιουργό την Κωνσταντίνα, που λατρεύει το κέντημα.

Από μικρή ηλικία της άρεσε να φτιάχνει κατασκευές, όπως είπε στο neakriti.gr, καθώς ξεκίνησε ράβοντας τα ρουχαλάκια για τις κούκλες της και έκτοτε ότι υλικό πέφτει στα χέρια της σκέφτεται πώς μπορεί να το αξιοποιήσει και πραγματικά φτιάχνει… αριστουργήματα!

Είναι δυναμική και ευαίσθητη η Κωνσταντίνα, ο τρόπος που βλέπει τη ζωή και η αισιοδοξία της, «βγαίνει» και στα έργα της, που είναι έργα… τέχνης, καθώς τα φτιάχνει με πολύ αγάπη και μεράκι. Οι δημιουργίες της είναι πρωτότυπες και εντυπωσιακές! Την τέχνη αυτή δεν την έχει διδαχτεί, είναι έμφυτη και πηγάζει από μέσα της, όπως μας εξομολογείται, ως μία ανάγκη για δημιουργία.

«Ξεκίνησα να δημιουργώ, γιατί μου αρέσει να φτιάχνω πράγματα και να κάνω και τους άλλους χαρούμενους με τις δημιουργίες μου», λέει στο neakriti.gr. Μάλιστα, όπως μας είπε, την υγειονομική κρίση εκείνη την είδε σαν ευκαιρία, καθώς το διάστημα εκείνο που απέκτησε και τα δύο της παιδιά και αναγκαστικά ήταν πολλές ώρες μέσα στο σπίτι, αφού έπρεπε να τα φροντίσει, μπορούσε παράλληλα να εξελίξει το χόμπι της που τόσο αγαπούσε και αγαπάει.  

Βέβαια η Κωνσταντίνα, φτιάχνει μπομπονιέρες και κοσμήματα, ωστόσο αυτό το διάστημα δημιουργεί λαμπάδες. Αυτό που εντυπωσιάζει είναι ότι χρησιμοποιεί το τελάρο σαν υλικό, κεντημένο με παραστάσεις που αρέσουν σε εκείνη, αλλά και σε πολύ κόσμο που θαυμάζει την ιδέα αυτή και την έχει «αγκαλιάσει» και που είναι καθαρά δική της.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News