Κρήτη: Έτοιμη να δεχτεί τουρίστες η Ιεράπετρα

Κρήτη
Κρήτη: Έτοιμη να δεχτεί τουρίστες η Ιεράπετρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενόψει των εορτών του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για τις εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού στην πόλη της Ιεράπετρας στη Δημοτική Κοινότητα Μακρύ Γιαλού και σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου

Ενώ συνεχίζουν να ανοίγουν τα ξενοδοχεία resort της Ιεράπετρας, με καλές πληρότητες από την αρχή της περιόδου και ακολουθούν τα εποχικά καταστήματα εστίασης και τα μικρότερα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα  προς το τέλος του Απρίλη, ο Δήμος Ιεράπετρας, οι τοπικές κοινότητες και οι πιο οργανωμένοι πολιτιστικοί σύλλογοι, συνεχίζουν την εκστρατεία καθαριότητας και ευπρεπισμού, ώστε να φορέσει τα γιορτινά του όλος ο Δήμος από το ανατολικότερο μέχρι το δυτικότερο άκρο, από το Βορρά μέχρι το Νότο.

Ενόψει των εορτών του Πάσχα και της έναρξης της τουριστικής περιόδου οι Υπηρεσίες Καθαριότητας και Πρασίνου έχουν εντείνει τις προσπάθειές τους για τις εργασίες καθαριότητας και καλλωπισμού στην πόλη της Ιεράπετρας στη Δημοτική Κοινότητα Μακρύ Γιαλού και σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου.

«Οι καθαρισμοί στα κοιμητήρια και στους κοινόχρηστους χώρους, τα κλαδέματα και οι αποψιλώσεις χόρτων από τους χώρους πρασίνου και τις παιδικές χαρές έχουν ξεκινήσει να πραγματοποιούνται εδώ και αρκετές ημέρες.

Οι Υπηρεσίες μας σε συνεργασία με τους προέδρους των κοινοτήτων και τους πολιτιστικούς συλλόγους, προσπαθούμε όλοι μαζί να δώσουμε ένα καθαρό περιβάλλον όχι μόνο στους Δημότες μας αλλά και στους επισκέπτες που θα έρθουν να περάσουν τις εορτές του Πάσχα στην πόλη μας.

Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας και Πρασίνου καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια παρά τις ελλείψεις μας σε προσωπικό, να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο απαιτείται και η συμμετοχή όλων μας στο να κρατήσουμε την πόλη και τα χωριά μας καθαρά. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δείξουν οι ιδιοκτήτες των εμπορικών καταστημάτων καθώς και των  καταστημάτων εστίασης και αναψυχής για να διατηρήσουν το χώρο  τους καθαρό ενόψει των εορτών του Πάσχα αλλά και της νέας τουριστικής περιόδου», μας είπε η αντιδήμαρχος καθαριότητας κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Ερωτηθείς η κ. Ρουμελιωτάκη για τη λύση που έχει βρεθεί ώστε να μην αντιμετωπιστούν το  ερχόμενο καλοκαίρι φαινόμενα απόρριψης καμένων τηγανόλαδων μέσα σε κάδους απορριμμάτων της παραλιακής, μας απάντησε ότι, «πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά που σε συνεννόηση με τους καταστηματάρχες της εστίασης θα περιοριστούν δεδομένου ότι θα διαθέσουμε ειδικά δοχεία μέσα στο οποία θα μπαίνουν τα υγρά απόβλητα από τις φριτέζες και τα τηγάνια των ταβερνών ώστε να οδηγούνται στη συνέχεια για επεξεργασία. Μεγάλο πρόβλημα επίσης έχουμε στον καθαρισμό των δαπέδων της νέας πλατείας Ηρώων, όπου ακόμα και με την μεγάλη πίεση των πλυστικών μηχανημάτων, δεν ξεκολλούν  οι τσίχλες και οι βρωμιές  από το πάτωμα. Για το σκοπό αυτό θα προμηθευτούμε ένα καινούργιο μηχάνημα που θα είναι πιο αποτελεσματικό σε αυτά τα πολύ δύσκολα σημεία. Με την ευκαιρία θέλω να πω ότι θα πρέπει ο  άστεγος αλλοδαπός που έχει κάνει σπίτι του την είσοδο της μουσικής σχολής να πάει κάπου που να μπορεί κάποιος να τον φροντίζει αφού αρνείται να φιλοξενηθεί στο Δημοτικό Γηροκομείο, που του πρότειναν οι αρμόδιες κοινωνικές υπηρεσίες και επίσης να παρακαλέσω τους λίγους ευτυχώς συνδημότες μας που έχουν μετατρέψει σε ουρητήριο την πίσω πλευρά του κτηρίου της Μουσικής Σχολής, να μην τα ξανακάνουν γιατί θα πέσουν και πρόστιμα», μας είπε χαρακτηριστικά η κ. Ρουμελιωτάκη.

Αναφορικά με την ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής της μονάδας Κομποστοποίησης και διαχείρισης οργανικών αποβλήτων στη Θέση Πλατιά Όψη, βόρεια της Ιεράπετρας, η κ. Ρουμελιωτάκη είπε στο neakriti.gr ότι, «αυτή η μονάδα θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Δήμων Ιεράπετρας και Σητείας. Θα μοιραστούν ειδικές σακούλες απορριμμάτων μέσα στις οποίες   θα τοποθετούν οι δημότες μας μόνο τα οργανικά απορρίμματα. Άρα εδώ το μυστικό της επιτυχίας έχει να κάνει με τη διάθεση συνεργασίας του δημότη. Η Μονάδα θα επεξεργάζεται τα οργανικά υπολείμματα  και θα παράγει κομπόστ για τις καλλιέργειες. Για το θέμα αυτό αλλά και για τη σωστή χρήση των καφέ χρώματος κάδων θα κάνουμε μια ενημερωτική εκστρατεία, ώστε να μην υπάρξει κανένας συνδημότης μας, που να μας ισχυριστεί ότι δεν είχε ακούσει τίποτα για το θέμα», κατέληξε η κ. Ρουμελιωτάκη, η οποία ελπίζει ότι τον επόμενο μήνα που θα ολοκληρωθεί ο κύκλος των χειμωνιάτικων  θερμοκηπιακών καλλιεργειών, οι παραγωγοί θα είναι σωστά ενημερωμένοι από πέρυσι στο πώς θα διαχειριστούν τα φυτικά υπολείμματα των καλλιεργειών καθώς   και των φθαρμένων πλαστικών φύλλων κάλυψης των θερμοκηπίων, για να παραμείνει καθαρό και αυτό το καλοκαίρι το περιβάλλον της αγρο-τουριστικής Ιεράπετρας.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News