Κρήτη

Καύσιμα: Αναμένεται «εκτόξευση» της τιμής της βενζίνης μετά το Πάσχα στην Κρήτη

Αναμένεται «εκτόξευση» της τιμής της βενζίνης μετά το Πάσχαμ σημείωσε ο Πρόεδρος Πρατηριούχων Αττικής - Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, την Μεγάλη Τετάρτη η μέγιστης τιμή της βενζίνης στο Ηράκλειο διαμορφώνεται στα 2,130 ευρώ, ενώ η ελάχιστη στα 1,913, με τη μέση στα 1,986 ευρώ

Η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης προσεγγίζει τα δύο ευρώ, ενώ η μέση τιμή πανελλαδικά κυμαίνεται στο 1,95 ευρώ το λίτρο, ελάχιστά κάτω από τα δύο ευρώ, είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πρατηριούχων Αττικής Νίκος Παπαγεωργίου.

Όταν ένα μέσο ΙΧ αυτοκίνητο χρειάζονταν γύρω στα 60 με 70 ευρώ για να γεμίσει το ρεζερβουάρ του, σήμερα χρειάζεται 80 με 90 ευρώ, περίπου 15% ακριβότερο, που επιβαρύνει τον προϋπολογισμό της οικογένειας που σκέφτεται να φύγει για την έξοδο του Πάσχα, τόνισε.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων του υπουργείου Ανάπτυξης, την Μεγάλη Τετάρτη η μέγιστης τιμή της βενζίνης στο Ηράκλειο διαμορφώνεται στα 2,130 ευρώ, ενώ η ελάχιστη στα 1,913, με τη μέση στα 1,986 ευρώ.

Μετά το Πάσχα αναμένουμε μια αύξηση στην τιμή της βενζίνης

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ παραμένει υψηλή, ενώ αυτή την στιγμή μόνο η τιμή του ευρώ κρατάει την τιμή της βενζίνης σε μια ισορροπία, τις επόμενες ημέρες θα δούμε την τιμή της βενζίνης να ανεβαίνει, εκτίμησε.

Τις επόμενες ημέρες η τιμή της αμόλυβδης και στα μεγάλα αστικά κέντρα θα ξεπεράσει και το ψυχολογικό φράγμα των 2 ευρώ το λίτρο, εκτίμησε.

Στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές η τιμή της βενζίνης μπορεί να «εκτοξευτεί» και στα 2,20 ευρώ το λίτρο είπε.

Με την επιβολή πλαφόν από την έναρξη του πολέμου που επέβαλε το υπουργείο, τα πρατήρια υγρών καυσίμων δεν μπορούν να κερδίσουν όσο θέλουν.

Βέβαια, κανένας δεν γνωρίζει τι γίνεται στα δύο ελληνικά διυλιστήρια, από εκεί αγοράζουμε όλοι, κι επειδή κι εμείς έχουμε πληγεί από την ακρίβεια, δεν μπορούμε να αγοράσουμε μεγάλες ποσότητες, αγοράζουμε μέρα παρά μέρα, είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια