Ηράκλειο: Σύλληψη για κατοχή σχεδόν 5.000 κροτίδων

Κρήτη
Ηράκλειο: Σύλληψη για κατοχή σχεδόν 5.000 κροτίδων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην οικία και σε αποθηκευτικούς χώρους του συλληφθέντος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 98 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 4.900 κροτίδες

Συνελήφθη σήμερα (12.04.2023) το πρωί, σε περιοχή του δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων, που εκπονεί η Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής, χρήσης και εμπορίας βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων, σήμερα (12.04.2023) το πρωί από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία και σε αποθηκευτικούς χώρους του ημεδαπού.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 98 συσκευασίες οι οποίες περιείχαν συνολικά 4.900 κροτίδες.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.

Η Ελληνική Αστυνομία συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής:

  • Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.
  • Ενημερώστε τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακρωτηριασμού ακόμα και θανάτου.
  • Μην τους επιτρέπετε να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.
  • Οι ενήλικοι, μην χρησιμοποιείτε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να σας μιμηθούν τα παιδιά.
  • Μην ξεχνάτε ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια, αλλά υλικά άκρως επικίνδυνα και η χρήση τους εγκυμονεί κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα και την ίδια την ζωή.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης θα εφαρμόζονται καθ’ όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, στοχεύοντας στην αποτροπή της παράνομης κατοχής και εμπορίας κροτίδων – βεγγαλικών, προκειμένου να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχημάτων σε βάρος χρηστών και ανυποψίαστων πολιτών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News