Υποχρεωτική σε όλη τη χώρα η κλαδική σύμβαση για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους - Απόφαση «ανάσα» με αύξηση αποδοχών 10,5% (vid)

Κρήτη
Υποχρεωτική σε όλη τη χώρα η κλαδική σύμβαση για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους - Απόφαση «ανάσα» με αύξηση αποδοχών 10,5% (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνθήκες Μεσαίωνα από τις ατομικές συμβάσεις η άλλη όψη του νομίσματος - Κάλεσμα Κοκολάκη οι ξενοδοχοϋπάλληλοι να προχωρούν σε καταγγελίες

Υποχρεωτική έγινε για όλους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους όλης της χώρας η Κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας όπως γνωμοδότησε θετικά σε συνεδρίαση του το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας πράγμα που σημαίνει πως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι όλης της χώρας θα δουν τους μισθούς τους αυξημένους . Στο ν. Ηρακλείου ωστόσο θα εφαρμόζεται η τοπική σύμβαση εργασίας η οποία προβλέπει αύξηση της τάξης του 12% σε βάθος διετίας, ενώ προβλέπεται και η θεσμική κατοχύρωση πολλών ειδικοτήτων που δεν περιλαμβάνει η συλλογική σύμβαση εργασίας. Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης έκανε σαφές πως την περίοδο που διανύουμε , όλο και περισσότεροι ξενοδοχοϋπάλληλοι υπογράφουν στα πλαίσια ενός μη θεμιτού εξαναγκασμού ατομικές συμβάσεις εργασίας.

Ειδικότερα, υποχρεωτική κηρύχθηκε η κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Συμβουλίου Απασχόλησης (ΑΣΕ) που συνεδρίασε χθες Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου. Πρόκειται για απόφαση – ανάσα για τους εργαζόμενους καθώς πρόκειται για αυξήσεις της τάξεως του 10,5% σε διετή βάση. Σχολιάζοντας τη συγκεκριμένη κλαδική σύμβαση εργασίας ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, Ν. Κοκολάκης υποστήριξε πως είναι ένα θετικό μέτρο αλλά οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του Ηρακλείου προστατεύονται από την τοπική σύμβαση εργασίας η οποία έχει περισσότερα συγκριτικά πλεονεκτήματα.

«Η κλαδική σύμβαση εργασίας που υπογράφηκε χθες είναι μια ευχάριστη είδηση. Οι μισθοί των ξενοδοχοϋπαλλήλων αυξάνονται και σίγουρα είναι μια είδηση που μας προκαλεί ευχαρίστηση. Πρέπει όμως να ξεκαθαριστεί πως οι ξενοδοχοϋπάλληλοι του ν. Ηρακλείου θα δουν μεγαλύτερη αύξηση της τάξης του 12% στη διετία και όχι στ0 10, 5%. Αυτό επιτάσσει η τοπική σύμβαση εργασίας. Επίσης, η τοπική σύμβαση εργασίας των ξενοδοχοϋπαλλήλων στο ν. Ηρακλείου περιλαμβάνει ειδικότητες υπαλλήλων που δεν έχει η κλαδική σύμβαση εργασίας. Η τοπική σύμβαση εργασίας είναι θεσμικά θωρακισμένη. Γενικά όμως είναι σωστό που η κλαδική τοπική σύμβαση εργασίας έγινε υποχρεωτική για όλους» υπογράμμισε ο κ. Κοκολάκης.

Την ίδια στιγμή που πλέον νομιμοποιήθηκαν οι αυξήσεις στους μισθούς των ξενοδοχοϋπαλλήλων, το μεγάλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι εκπρόσωποι των ξενοδοϋπαλλήλων είναι οι όροι ατομικών συμβάσεων που παραπέμπουν σε μεσαίωνα από τρεις μεγάλους ξενοδοχειακούς Ομίλους οι οποίοι καλούν τους εργαζόμενους να υπογράψουν, με τις σχετικές καταγγελίες να έχουν φτάσει στο Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων του Νομού Ηρακλείου.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης μιλώντας στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV υποστήριξε πως ο κόσμος των εργαζομένων βιώνει μια αντιφατική κατάσταση. Αντί να στηρίζεται, αποδομείται νομοθετικά.

«Βλέπουμε πως υπάρχει έλλειψη εργατικού δυναμικού και αντί να ενισχυθούν οι εργαζόμενοι, βλέπουμε το αντίθετο. Δυστυχώς, με την έναρξη της τουριστικής χρονιάς και την γνωστοποίηση των ατομικών όρων σύμβασης ,

πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αλλά και άλλοι ξενοδοχειακοί όμιλοι που εδρεύουν στην Κρήτη και έχουν ξενοδοχεία σε άλλες περιοχές της Ελλάδας προχωρούν σε όρους ατομικών συμβάσεων που θυμίζουν Μεσαίωνα» είπε.

Σύμφωνα με τους όρους ατομικών συμβάσεων, εργαζόμενοι θα αλλάζουν πόστα ανάλογα με τις ανάγκες των ξενοδοχείων ενώ θα μετακινούνται ακόμη και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπου δραστηριοποιούνται οι ξενοδοχειακοί Όμιλοι. Ο κ. Κοκολάκης επισήμανε πως μέσα από αυτήν την εργασιακή σύμβαση επιδιώκει η μετατροπή των εργαζομένων σε σκλάβων.

«Επιθυμούν οι εργαζόμενοι να είναι σκλάβοι. Θέλουν να υπογράψουν οι εργαζόμενοι τους ατομικούς όρους σύμβασης ώστε ο εργοδότης σε περίπτωση που υπάρχει έλλειψη θέση εργασίας σε κάποιο άλλο ξενοδοχείο της χώρας να τον στέλνει εκεί. Ένας άλλος όρος που μπαίνει στην ατομική σύμβαση έχει να κάνει με την παραγραφή της ειδικότητας. Δεν ενδιαφέρονται οι όμιλοι για τις ειδικότητες, αλλά επιθυμούν να βγαίνουν ολοκληρωμένες οι εργασίες » είπε.

Για παράδειγμα, σερβιτόροι θα συνεχίζουν την εργασία τους στη λάντζα και όπου υπάρχει ανάγκη, ενώ στη περίπτωση που γνωστοποιήσουν τα χρήματα που λαμβάνουν τότε θα καταγγέλλεται η σύμβαση και θα βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ.

Ο κ. Κοκολάκης είπε: «Εάν ένας σερβιτόρος έχει τελειώσει τη δουλειά ή έχει ένα διάλλειμα 5 ή 10 λεπτά, ο εργοδότης μπορεί να τον στέλνει να πλένει πιάτα ή ποτήρια. Οι υποχρεώσεις που απορρέουν από τη σύμβαση ενσωματώνει και την εχεμύθεια των υπαλλήλων όσον αφορά το μισθό τους. Σε περίπτωση που ένας υπάλληλος γνωστοποιήσει το μισθό του, υπάρχουν και ποινικές ρήτρες της τάξης των 10.000 ευρώ. Προβλέπεται επίσης καταγγελία της σύμβασης της εργασίας χωρίς αποζημίωση».

Πρόκειται για βλαπτική μεταβολή για τους εργαζόμενους τονίζει ο Νίκος Κοκολάκης ο οποίος θα προσφύγει στην Επιθεώρηση Εργασίας με σκοπό την ανάδειξη των όρων της σύμβασης ως καταχρηστικούς.

«Οι όροι των ατομικών συμβάσεων εργασίας είναι παράνομοι και καταχρηστικοί. Και πρέπει οι εργαζόμενοι να συνειδητοποιήσουν ότι δεν πρέπει να παίζουν ούτε με το συμφέρον ούτε με την αξιοπρέπειά τους» είπε στον τηλεοπτικό φακό της ΚΡΗΤΗ-ΤV.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News