Καιρός: Επιστρέφει η άνοιξη μετά την μπόρα... στην Κρήτη - Με ηλιοφάνεια το σούβλισμα του οβελία

Κρήτη
Καιρός: Επιστρέφει η άνοιξη μετά την μπόρα... στην Κρήτη - Με ηλιοφάνεια το σούβλισμα του οβελία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Κρητικοί και οι επισκέπτες του νησιού προβλέπεται να γιορτάσουν το Πάσχα με ιδανικές καιρικές συνθήκες και όσοι επιλέξουν να τηρήσουν το έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού στην ύπαιθρο, θα έχουν σύμμαχό τους τον καιρό

Με καλοκαιρία προβλέπεται να κυλήσουν οι υπόλοιπες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι και το Πάσχα, ευνοώντας την κίνηση στη γιορτινή αγορά, τις παραδοσιακές εμποροπανηγύρεις, αλλά και τις μετακινήσεις των εκδρομέων. Το καιρικό σκηνικό διαμορφώνεται ανοιξιάτικο, με τη θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου, με μικρές διακυμάνσεις ανά περιοχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, από σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, οι νεφώσεις αναμένεται να υποχωρήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές, ενώ οι άνεμοι, που θα στραφούν σε δυτικούς, θα πνέουν ενισχυμένοι από 5-6 μποφόρ. Σε πιο χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες, σταδιακά όμως προβλέπεται άνοδος του υδραργύρου, με τη μέση τιμή του να διαμορφώνεται κοντά στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου, οι καιρικές συνθήκες προβλέπεται να διατηρηθούν ήπιες, ενώ κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στους 20 βαθμούς και σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα στις νότιες περιοχές του νησιού. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους.

Μεθαύριο Μεγάλη Παρασκευή 14 Απριλίου, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι και μετά προβλέπεται ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία να διατηρείται στα ίδια επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν και πάλι από νότιες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ. Οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν το τελετουργικό της ημέρας και την περιφορά των Επιταφίων.

Χωρίς απρόοπτα καιρικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα παζάρια των Βουκολιών και της Κισσάμου, τα οποία κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες επισκεπτών.

Ηλιοφάνεια, νοτιάδες και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και το Μεγάλο Σάββατο, οπότε και αναμένεται κορύφωση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα της Κρήτης. Οι Κρητικοί και οι επισκέπτες του νησιού προβλέπεται να γιορτάσουν το Πάσχα με ιδανικές καιρικές συνθήκες και όσοι επιλέξουν να τηρήσουν το έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού στην ύπαιθρο θα έχουν σύμμαχό τους τον καιρό.

Το έστρωσε... στα Ανώγεια

Στα λευκά Απρίλη μήνα ντύθηκαν χθες το πρωί τα ορεινά των Ανωγείων... Και μπορεί μέσα στο χωριό να μην το ’στρωσε ιδιαίτερα, παρόλο το τσουχτερό κρύο, ωστόσο σε μεγαλύτερο υψόμετρο χρειάστηκε η επέμβαση του Δήμου, προκειμένου να ανοίξουν δρόμοι και να μπορέσουν να έχουν πρόσβαση τα οχήματα.

Σε τίποτα, πάντως, δε θύμιζαν άνοιξη χθες το πρωί ούτε το χωριό των Ανωγείων ούτε και η Νίδα, πάνω στον Ψηλορείτη, ενώ ακόμα και οι βοσκοί, που τέτοιο καιρό έχουν ελεύθερα στο ύπαιθρο τα ζωντανά τους, απόρησαν με τα τερτίπια του καιρού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News