Φωτούλα Μαρκάκη: Αποχαιρετούν σήμερα την 87χρονη που δεν τα κατάφερε ύστερα από παράσυρση έξω από την Αγία Άννα

Κρήτη
Φωτούλα Μαρκάκη: Αποχαιρετούν σήμερα την 87χρονη που δεν τα κατάφερε ύστερα από παράσυρση έξω από την Αγία Άννα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατέληξε η άτυχη γυναίκα που είχε παρασυρθεί από μηχανή το βράδυ της 24ης Μαρτίου, ενώ έβγαινε από την Αγία Άννα στην Κηπούπολη - Υπενθυμίζεται ότι, μετά το θλιβερό περιστατικό, το neakriti.gr έλαβε φωτογραφίες κατοίκων, που έδειχναν πως απέναντι από τα δύο παρκάκια της περιοχής υπάρχει μόνο ένας στύλος της ΔΕΗ, ο οποίος και φωτίζει πλημμελώς τον δρόμο

Τη χειρότερη κατάληξη είχε τελικά η παράσυρση της ηλικιωμένης γυναίκας από διερχόμενο μηχανάκι, το βράδυ της 24ης Μαρτίου, καθώς έβγαινε από την εκκλησία της Αγίας Άννας στην Κηπούπολη, αφού δεν τα κατάφερε και “έσβησε” δυστυχώς, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά της, τους φίλους της και την τοπική κοινωνία.

Ο λόγος για την 87χρονη συνταξιούχο εφοριακό Φωτούλα Μαρκάκη-Μαθιουδάκη, που πέθανε χθες και σήμερα Μεγάλη Τετάρτη 12 Απριλίου, θα οδηγηθεί στην τελευταία της κατοικία. Η άτυχη γυναίκα είχε παρασυρθεί ενώ βάδιζε με μία νεότερη γυναίκα, επί της οδού Ιτάνου, μπροστά από τα παρκάκια της περιοχής. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχαμε δημοσιεύσει και τότε, η πρόσκρουση δεν ήταν σφοδρή, όμως η 87χρονη πέφτοντας χτύπησε στο κεφάλι, με συνέπεια να τραυματιστεί βαριά και να δίνει μέχρι και χθες άνιση μάχη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα, στις 4 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίου Τίτου Ηρακλείου, ενώ η σορός της θα βρίσκεται στον Ναό από τις 3 μετά το μεσημέρι. Η ταφή θα γίνει στο κοιμητήριο Βραχασίου.

Να υπενθυμίσουμε ότι, μετά το θλιβερό περιστατικό, το neakriti.gr έλαβε φωτογραφίες κατοίκων, που έδειχναν πως απέναντι από τα δύο παρκάκια της περιοχής υπάρχει μόνο ένας στύλος της ΔΕΗ, ο οποίος και φωτίζει πλημμελώς τον δρόμο, χωρίς να έχει τη “δύναμη” να καλύψει την απέναντι πλευρά. Εκεί όπου στα πάρκα συχνάζουν καθημερινά οικογένειες με τα παιδιά τους και αρκετοί άνθρωποι περπατούν την οδό Ιτάνου, είτε λόγω του Ιερού Ναού, είτε λόγω των πάρκων. Εξάλλου, πρόκειται και για μία πυκνοκατοικημένη περιοχή του Ηρακλείου.

Στο σκοτεινό, λοιπόν, αυτό σημείο παρασύρθηκαν, δυστυχώς, οι δύο γυναίκες τη νύχτα εκείνη. Και μπορεί να μη συνδέεται άμεσα το δυστύχημα με τον ελλιπή φωτισμό, αλλά οι κάτοικοι εκφράζουν την ανησυχία τους, αναφέροντας πως θα έπρεπε στο σημείο αυτό να υπάρχει καλύτερος φωτισμός και διερωτώνται γιατί δεν ενισχύεται ο ηλεκτροφωτισμός του δρόμου, ακόμα και με την τοποθέτηση φωτισμού από την απέναντι πλευρά του δρόμου. Και βέβαια, στον υπάρχοντα στύλο να μπει πιο “δυνατή” λάμπα, όπως επισημαίνουν οι κάτοικοι, αναφέροντας πως σε αυτόν τον δρόμο έχουν σημειωθεί και άλλα τροχαία ατυχήματα, με αυτό το τελευταίο όμως να έχει εξελιχθεί σε δυστύχημα, με τον θάνατο της άτυχης γυναίκας.

Αξιοσημείωτο είναι, δε, ότι εκεί που βρίσκεται ο στύλος λειτουργεί το τελευταίο διάστημα γήπεδο μπάσκετ και ποδοσφαίρου, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από νέους ανθρώπους που αθλούνται. Πολλές φορές, λοιπόν, τους φεύγει η μπάλα και τρέχουν στον κεντρικό δρόμο προκειμένου να την πιάσουν. Υπάρχει, επομένως, μεγάλη ανησυχία από την πλευρά των κατοίκων, που επισημαίνουν ότι είναι απαράδεκτο από την πλευρά της ΔΕΗ και της δημοτικής Αρχής Ηρακλείου να αφήνουν ένα τέτοιο σημείο με τόσο ελλιπή φωτισμό.

Καμία παρέμβαση... - Αγανάκτηση κατοίκων

Δε χρειάζεται, βέβαια, να αναφέρουμε πως... καμία παρέμβαση δεν έγινε στην Κηπούπολη για να ενισχυθεί ο ηλεκτροφωτισμός, παρά τη δημοσιοποίηση της οργής και της αγανάκτησης των κατοίκων μέσω του neakriti.gr.

Ούτε όμως έγινε κάτι μετά τη νεότερη ανάρτησή μας προχθές Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου,, για τις μπετόβεργες και τις ημιτελείς περιφράξεις στο πάρκο της οδού Ιτάνου. Πάντως, προχθές το βράδυ, όπως μάθαμε, πήγαν εργάτες και κάτι έβλεπαν εκεί στο πάρκο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δούμε στο άμεσο διάστημα την ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού, την αφαίρεση των επικίνδυνων μπετόβεργων και την ολοκλήρωση της περίφραξης και από τη μεριά του πολυσύχναστου δρόμου, ώστε να μην κινδυνεύουν τα παιδιά που παίζουν καθημερινά στο πάρκο. Δεν μπορούμε, βέβαια, να καταλάβουμε γιατί η περίφραξη έγινε από την πλευρά των παρακείμενων σπιτιών και σταμάτησε εκεί, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε στην εκδοχή ότι απλά δεν τους έφτασαν τα υλικά και σταμάτησαν την περίφραξη μόνο... προσωρινά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News