Καιρός: Λίγες τοπικές βροχές αύριο Μεγάλη Τετάρτη στην Κρήτη - Πώς θα εξελιχθεί μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Κρήτη
Καιρός: Λίγες τοπικές βροχές αύριο Μεγάλη Τετάρτη στην Κρήτη - Πώς θα εξελιχθεί μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός τις υπόλοιπες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας - Αναλυτικά η πρόγνωση από τον μετεωρολόγο Μανώλη Λέκκα

Με καλοκαιρία προβλέπεται να κυλήσουν οι υπόλοιπες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας στην Κρήτη, μέχρι και το Πάσχα, ευνοώντας την κίνηση στη γιορτινή αγορά, τις παραδοσιακές εμποροπανηγύρεις, αλλά και τις μετακινήσεις των εκδρομέων. Το καιρικό σκηνικό διαμορφώνεται ανοιξιάτικο με τη θερμοκρασία κοντά στους 20 βαθμούς Κελσίου, με μικρές διακυμάνσεις ανά περιοχή.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα, από αύριο Μεγάλη Τετάρτη οι νεφώσεις αναμένεται να υποχωρήσουν και θα επικρατήσει ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές ενώ οι άνεμοι που θα στραφούν σε δυτικούς, θα πνέουν ενισχυμένοι από 5 -6 Μποφόρ. Σε πιο χαμηλά επίπεδα θα κυμανθεί η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες, σταδιακά όμως προβλέπεται άνοδος του υδραργύρου με τη μέση τιμή του να διαμορφώνεται κοντά στους 18 βαθμούς Κελσίου.

Για την Μεγάλη Πέμπτη, οι καιρικές συνθήκες προβλέπεται να διατηρηθούν ήπιες ενώ κύριο χαρακτηριστικό θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας στους 20 βαθμούς και σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα στις νότιες περιοχές του νησιού. Από το απόγευμα οι άνεμοι θα στραφούν σε νότιους.

Την Μεγάλη Παρασκευή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Από το μεσημέρι και μετά προβλέπεται ηλιοφάνεια με τη θερμοκρασία να διατηρείται στα ίδια επίπεδα, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν και πάλι από νότιες διευθύνσεις 4 -5 Μποφόρ. Οι καιρικές συνθήκες θα ευνοήσουν το τελετουργικό της ημέρας και την περιφορά των επιταφίων. Χωρίς απρόοπτα καιρικά αναμένεται να πραγματοποιηθούν τα καθιερωμένα παζάρια των Βουκολιών και της Κισσάμου, τα οποία κάθε χρόνο προσελκύουν χιλιάδες επισκεπτών.

Ηλιοφάνεια, νοτιάδες και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες θα επικρατήσουν και το Μεγάλο Σάββατο οπότε και αναμένεται κορύφωση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα της Κρήτης. Οι Κρητικοί και οι επισκέπτες του νησιού προβλέπεται να γιορτάσουν το Πάσχα με ιδανικές καιρικές συνθήκες και όσοι επιλέξουν να τηρήσουν το έθιμο του σουβλίσματος του αρνιού στην ύπαιθρο θα έχουν σύμμαχο τους τον καιρό

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια

Βελτιωμένος καιρός με λίγες τοπικές βροχές στα ανατολικά.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια 5 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 21 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη

Καιρός: Στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στη δυτική και στην κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.

Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα το μεσημέρι θα αυξηθούν και κυρίως στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα σημειωθούν τοπικές βροχές.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες έως 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές που το απόγευμα θα σταματήσουν

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα 4 έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Εύβοια

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που πρόσκαιρα τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες θα αυξηθούν.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες, οπότε υπάρχει πιθανότητα για ασθενείς τοπικές βροχές στα βόρεια.

Άνεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα με αραιές νεφώσεις από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια. Τις πρωινές ώρες στα δυτικά και τις βραδινές ώρες και στην υπόλοιπη χώρα η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και από το απόγευμα στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 20 με 22 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου

Αραιές νεφώσεις οι οποίες γρήγορα στα δυτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και κυρίως στα δυτικά και βόρεια μεμονωμένες καταιγίδες. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά μέχρι το απόγευμα. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και στα ανατολικά και νότια πιθανόν να σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και από το μεσημέρι τοπικά έως 8 μποφόρ. Στα δυτικά από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Πρόγνωση για το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου

Νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές με λίγες τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ενώ μεμονωμένες καταιγίδες είναι πιθανό να σημειωθούν στο Αιγαίο και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις και στο Αιγαίο από νότιες, 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου

Λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στα δυτικά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές και στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά σποραδικές καταιγίδες. Προς το μεσημέρι νεφώσεις θα αναπτυχθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ενώ στο ανατολικό Αιγαίο ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Προοπτική για τη Δευτέρα του Πάσχα, 17 Απριλίου

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News