Πλακιωτάκης: Εξασφάλιση χρηματοδότησης 149 εκατ. ευρώ για τον ΒΟΑΚ

Κρήτη
Πλακιωτάκης: Εξασφάλιση χρηματοδότησης 149 εκατ. ευρώ για τον ΒΟΑΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξασφαλίστηκαν με ένταξη στο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις για δύο ώριμα τμήματα του ΒΟΑΚ εντός νομού Λασιθίου

Επειτα από στενή συνεργασία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και βουλευτή Λασιθίου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, και τον ειδικό γραμματέα διαχείρησης προγραμμάτων ΕΣΠΑ και ταμείου συννοχής του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιώργο Ζερβό, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση ύψους 149 εκατ. ευρώ, για την κατασκευή δύο κρίσιμων τμημάτων του ΒΟΑΚ εντός των ορίων του νομού Λασιθίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Πλακιωτάκης, εξασφαλίστηκαν με ένταξη στο ΕΣΠΑ οι χρηματοδοτήσεις για δύο ώριμα τμήματα του ΒΟΑΚ εντός νομού Λασιθίου. Συγκεκριμένα, το τμήμα καλό χωριό - Γέφυρα Φρουζή, χρηματοδοτείται με 93 εκατ. ευρώ και το τμήμα Γέφυρα Φρουζή - παράκαμψη Παχειάς άμμου, με 56 εκατ. ευρώ. "Είναι ένα ακόμα σημαντικό, ουσιαστικό βήμα για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ στο νομό Λασιθίου. Το τμήμα καλό χωριό - Γέφυρα Φρουζή (5,7 χλμ) έχει εγκεκριμένη ΜΠΕ και κτηματολογικές μελέτες ενώ η ολοκλήρωσν των υπολοιπόμενων μελετών, προχωρά με γρήγορους ρυθμούς. Το τμήμα Γέφυρα Φρουζή - Παράκαμψη παχειάς άμμου (5,8 χλμ), έχει πλήρη ωριμότητα με όλες τις μελέτες ολοκληρωμένες. Όσον αφορά το τμήμα Καβούσι - Αυχήν Αγκαθιάς (20,81 χλμ), έχει εγκριθεί η ΜΠΕ και έχει εκπονηθεί η οριστική μελέτη οδοποιείας και υδραυλικών. Δρομολογείται η πρόσληψη τεχνικών συμβούλων για την ολοκλήρωση των μελετών».

«Στην ανατολική πλευρά του ΒΟΑΚ και ειδικότερα στο τμήμα Άγ. Νικόλαος - Σητεία, έχουν υλοποιηθεί έργα αναβάθμισης στα υποτμήματα «Άγ. Νικόλαος - Καλό χωριό», «Αυχένας Αγκαθιά – Σητεία», συνολικού μήκους 19 χιλιομέτρων. Υπολείπεται η αναβάθμιση του οδικού άξονα στο τμήμα μεταξύ των περιοχών Καλό Χωριό και Αυχένα Αγκαθιά μήκους 32 χιλομέτρων το οποίο διακρίνεται σε 3 υποτμήματα. Με την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, θα μειωθεί το συνολικό μήκος του ανατολικού ΒΟΑΚ κατά 17 χιλιόμετρα (από 70 χιλιόμετρα υφιστάμενης οδού, σε 53 χιλιόμετρα αναβαθμισμένης) καθώς και ο εκτιμώμενος χρόνος διαδρομής κατά 30 λεπτά», πρόσθεσε ο κ. Πλακιωτάκης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News