Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη την Μεγάλη Τρίτη - Αναλυτικά η εξέλιξη μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

Κρήτη
Καιρός: Βροχές και καταιγίδες στην Κρήτη την Μεγάλη Τρίτη - Αναλυτικά η εξέλιξη μέχρι την Κυριακή του Πάσχα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άστατος καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα

Η αστάθεια θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού την Μεγάλη Εβδομάδα, με βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Ειδικότερα και σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, με άστατο καιρό θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα αλλά και η Κυριακή του Πάσχα (16/04) του 2023.

Έτσι, βροχές και καταιγίδες αναμένονται κατά τόπους έως και την Μ. Τετάρτη, 12/04 ενώ ένα νέο κύμα φαινομένων αναμένεται από την Μεγάλη Παρασκευή, 14/04. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν έως και τη Μ. Τρίτη 11/04 στα ορεινά.

Η θερμοκρασία, μετά τη μικρή πτώση της Μ. Δευτέρας (10/04), θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο έως και τη Μ. Πέμπτη, 13/04 ενώ στη συνέχεια δεν αναμένεται αξιόλογη μεταβολή. Τέλος μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι αναμένονται στα πελάγη, με εξαίρεση τη Μ. Παρασκευή, 14/04 οπότε στο Αιγαίο θα επικρατήσουν ισχυροί έως θυελλώδεις άνεμοι. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζεται συνοπτικά ο καιρός που αναμένεται έως την Κυριακή του Πάσχα, 16/04.

Ο καιρός αύριο στην Κρήτη

Αύριο Μεγάλη Τρίτη, 11 Απριλίου στην Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στις βόρειες Κυκλάδες έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ηράκλειο

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο

Βροχερός ο καιρός σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια

Έντονες βροχοπτώσεις σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Βροχές και καταιγίδες σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά

Έντονες βροχοπτώσεις κυρίως μέχρι το μεσημέρι. Καταιγίδες θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

//--> //-->

Ο καιρός στην επικράτεια αύριο Μεγάλη Τρίτη

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με ένταση, το πρωί στο Αιγαίο και μετά το μεσημέρι στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει τους 16 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία - Θράκη          

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους κυρίως στη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 05 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Στη δυτική Πελοπόννησο, τη δυτική Στερεά και τα νότια νησιά του Ιονίου νεφώσεις τοπικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες νωρίς το πρωί και εκ νέου το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6, που από το μεσημέρι βαθμιαία θα ενισχυθούν στα 4 με 6 και στο Ιόνιο έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες και βαθμιαία βελτίωση το απόγευμα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, που από το απόγευμα βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Θερμοκρασία: Από 06 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου - Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες που βαθμιαία από το απόγευμα θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα περιοριστούν στα Δωδεκάνησα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου έως 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Εύβοια

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες και στα ορεινά λίγα χιόνια. Από νωρίς το απόγευμα ο καιρός βαθμιαία θα βελτιωθεί.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6, που βαθμιαία από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς έως 4 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι κυρίως στα ορεινά.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και στο Θερμαϊκό πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες έως 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Τετάρτη, 12 Απριλίου

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά, στα νότια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά ορεινά. Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα θα σημειωθούν στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης. Βελτίωση του καιρού μέχρι το τέλος της ημέρας σε όλη τη χώρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα νότια θα στραφούν σε δυτικούς 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 19 με 21 βαθμούς και στις νησιωτικές περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Πέμπτη, 13 Απριλίου

Γενικά αίθριος καιρός προβλέπεται σε όλη τη χώρα και σταδιακά αραιές νεφώσεις από το απόγευμα στα δυτικά και στα βόρεια. Το πρωί στα δυτικά η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη από αραιές ομίχλες ή ομίχλες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο.

Πρόγνωση για τη Μεγάλη Παρασκευή, 14 Απριλίου

Αραιές νεφώσεις οι οποίες στα δυτικά, στα κεντρικά και στα βόρεια θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά και στα βόρεια. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και από το απόγευμα στα δυτικά μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Πρόγνωση για το Μεγάλο Σάββατο, 15 Απριλίου

Νεφώσεις που σταδιάκα θα αυξηθούν στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου με τοπικές βροχές στις περιοχές του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Οι άνεμοι στα δυτικά και νότια θα είναι δυτικοί 3 με 5 και στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν νότιοι 3 με 5 και τοπικά στο ανατολικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και νότια ως προς τις μέγιστες τιμές της.

Προοπτική για την Κυριακή του Πάσχα, 16 Απριλίου

Νεφώσεις τοπικά αυξημένες αρχικά στα δυτικά και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και από τις μεσημβρινές ώρες σταδιακά και στα κεντρικά και τα βόρεια με σποραδικές βροχές. Διάσπαρτες καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά από το απόγευμα.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοδυτικοί 4 με 5 και τοπικά 6 και στις υπόλοιπες περιοχές νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News