default-image

Καιρός: Σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Κρήτη

Κρήτη
Καιρός: Σημαντικά ύψη βροχής αναμένονται τις επόμενες ώρες στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η ημέρα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα είναι η Μ. Τρίτη 11 Απριλίου», επισημαίνει ο διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστας Λαγουβάρδος

Σημαντικές βροχοπτώσεις αναμένονται στην Κρήτη το διήμερο Μ. Δευτέρας και Μ. Τρίτης (10-11/4), σύμφωνα με τον Διευθυντή Ερευνών στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο.

Ο χάρτης που ακολουθεί δίνει το προβλεπόμενο ύψος βροχής για το διήμερο, με τα συνολικά ύψη βροχής να ξεπερνούν τοπικά τα 50-60 χιλιοστά, οπότε απαιτείται προσοχή και επαγρύπνηση.

Μάλιστα όπως επισημαίνει ο κ. Λαγουβάρδος, η ημέρα με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής θα είναι η Μ. Τρίτη 11 Απριλίου, ενώ σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία οι βροχές θα σταματήσουν τις νυχτερινές ώρες της Μ. Τρίτης.

Με τι καιρό θα ψήσουμε οβελία

Άστατος ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα και μέχρι πριν το Πάσχα με την Μεγάλη Πέμπτη να αποτελεί τη μοναδική εξαίρεση, ενώ αίνιγμα παραμένει ο καιρός για το Πάσχα με τα μέχρι τώρα στοιχεία να δείχνουν ότι δεν θα είναι και τόσο ανοιξιάτικα! Ο μετεωρολόγος Παναγιώτης Γιαννόπουλος μίλησε στο Newsbomb.gr για τα καιρικά φαινόμενα που θα εμφανιστούν από σήμερα στη χώρα μας, ενώ έδωσε τις πρώτες προβλέψεις για την Κυριακή του Πάσχα αλλά και την επόμενη εβδομάδα.

Ο καιρός τη Μεγάλη Εβδομάδα

Όπως ανέφερε ο μετεωρολόγος, σήμερα Μεγάλη Δευτέρα, θα είναι η πιο βροχερή ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Ήδη βρέχει σε πολλές περιοχές ενώ από το μεσημέρι προς απόγευμα θα ξεσπάσουν τοπικές καταιγίδες σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Βροχές θα έχει σήμερα και στην Κρήτη.

Σήμερα θα βρέξει και στην Αττική προς το μεσημεριανές - απογευματινές ώρες με το θερμόμετρο να φτάνει το πολύ τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Τη Μεγάλη Τρίτη τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τα ανατολικά και τα νότια τμήματα της χώρας. Θα βρέξει στις Σποράδες, τη Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Βλέποντας τη θετική μεριά, τα φαινόμενα δεν θα είναι έντονα σε καμία περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο ενώ είναι πιθανό να δούμε βροχές στα βόρεια της Αττικής.

Τη Μεγάλη Τετάρτη θα είναι μια ημέρα βελτίωσης του καιρού σε όλη τη χώρα με λίγες βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και τη Θράκη.

Τη Μεγάλη Πέμπτη θα είναι μια ανοιξιάτικη ημέρα χωρίς σύννεφα με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 20 βαθμούς Κελσίου. «Θα είναι η καλύτερη ημέρα της εβδομάδας. Θα διαφέρει αρκετά από τις άλλες ημέρες», τόνισε ο μετεωρολόγος.

Τη Μεγάλη Παρασκευή θα υπάρξει μια μικρή μεταβολή του καιρού στα δυτικά και τα βόρεια με κάποιες τοπικές βροχές. Ο κ. Γιαννόπουλος τονίζει ότι δεν θα δημιουργηθούν προβλήματα στην έξοδο του Πάσχα. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι στο Αιγαίο μέχρι 6 μποφόρ χωρίς προβλήματα στη θάλασσσα.

Το Μεγάλο Σάββατο ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με θερμοκρασίες πάνω από 20 βαθμούς.

Ο καιρός το Πάσχα

Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο την Κυριακή του Πάσχα δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα. Από το μεσημέρι ωστόσο φαίνεται ότι θα υπάρξει μια αλλαγή.

Βάσει των τελευταίων στοιχείων ο καιρός ξαναλλάζει από το μεσημέρι της Κυριακής του Πάσχα με τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα.

Από Δευτέρα και Τρίτη του Πάσχα θα βρέξει σε αρκετές περιοχές.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News