Ο καιρός στην Κρήτη την Μεγάλη Εβδομάδα (vid)

Κρήτη
Ο καιρός στην Κρήτη την Μεγάλη Εβδομάδα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η εξέλιξη του καιρού στην Κρήτη την Μεγάλη Εβδομάδα

Με αστάθεια και ασθενείς βροχές θα ξεκινήσει η Μεγάλη Εβδομάδα στην Κρήτη. Ειδικότερα και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Μανόλη Λέκκα το χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι η ψύχρα τις νυχτερινές ώρες. Η βελτίωση θα αρχίσει από την Μεγάλη Πέμπτη, ενώ οι προγνώσεις δείχνουν καλά καιρικά φαινόμενα τόσο το Μεγάλο Σάββατο όσο και την ημέρα του Πάσχα.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, ο οποίος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΚΡΗΤΗ TV, το βράδυ του Σαββάτου, το κυρίαρχο στοιχείο που θα διαμορφώνει τον καιρό ουσιαστικά είναι η ψυχρή μάζα, επομένως τα όποια φαινόμενα δεν θα έχουν ιδιαίτερη δυναμική. Θα έχουμε την ψύχρα που θα είναι ιδιαίτερα αισθητή της βραδινές ώρες, αλλά την ίδια ώρα κάποιες νεφώσεις σε τοπικό επίπεδο θα δίνουν κάποιες βροχές ήπιου χαρακτήρα.

Οι άνεμοι γενικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, με την έντασή τους να κυμαίνεται στα 3 με 4 Μποφόρ και μόνο σε νότιες περιοχές μπορεί να φτάνουν και τα 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει στα ίδια επίπεδα. Κρύο την νύχτα και την ημέρα μέχρι τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Την Μεγάλη Τρίτη, αναμένεται βροχερό το σκηνικό του καιρού, σύμφωνα με τις προβλέψεις, όπως είπε ο μετεωρολόγος. Από την Μεγάλη Τετάρτη και την Μεγάλη Πέμπτη, αναμένεται να αλλάξει ο καιρός προς το καλύτερο, και την ημέρα του Πάσχα θα διατηρηθεί η καλοκαιρία. Η θερμοκρασία θα ανέβει παρόλο που θα επικρατήσει συννεφιά την Μεγάλη Πέμπτη και την Μεγάλη Παρασκευή.

Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, επανέρχεται η ψυχρή αέρια μάζα. Με την θερμοκρασία σύμφωνα με τις προγνώσεις να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News