Κρήτη

Αirbnb: Η Κρήτη στις πρώτες επιλογές των τουριστών - Προβλέπεται χρονιά ρεκόρ στις προκρατήσεις

Σε ανοδική τροχιά κινούνται οι προκρατήσεις για το φετινό καλοκαίρι – Ποιο είναι το προφίλ των τουριστών

«Φωτιά» έχουν πάρει οι κρατήσεις για καταλύματα τύπου Airbnb στις τουριστικές περιοχές της χώρας.

Για μια ακόμη φορά, η Ελλάδα, περιλαμβάνεται μεταξύ των πρώτων χωρών στην Ευρώπη με θεαματική άνοδο στις κρατήσεις σε καταλύματα βραχυχρόνιας μισθώσεων.

Στα ύψη η φετινή σεζόν για Airbnb

Το καλοκαίρι του 2023 εξελίσσεται σε χρονιά ρεκόρ για τα καταλύματα τύπου Airbnb.

Εξωτερικός αλλά και εσωτερικός τουρισμός ανεβάζουν ταχύτητες με την καλοκαιρινή σεζόν να ξεκινάει εκρηκτικά.

Κρήτη, Ρόδος, Μύκονος, Σαντορίνη, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Ζάκυνθος  είναι τα πρώτα που κλείνουν, χωρίς να υπολείπονται και άλλοι λιγότεροι γνωστοί προορισμοί όπως η Σύρος και η Κάρπαθος.

Κύκλοι της αγοράς μιλώντας στον ot.gr αναφέρουν ότι η χρονιά μπήκε δυναμικά για τα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωσης και όπως όλα δείχνουν είναι ήδη πολύ καλύτερα από την ίδια περίοδο του 2019. Οι προκρατήσεις για το καλοκαίρι κινούνται σε ανοδική τροχιά.

Όσον αφορά το προφίλ των τουριστών που θα επισκεφτούν την χώρα μας, στην κορυφή της λίστας είναι Άγγλοι, Γερμανοί, Γάλλοι, Ιταλοί, ενώ κρατήσεις υπάρχουν και από την Τουρκία.

Σχετικά με το κόστος των διανυκτερεύσεων στα Αirbnb, υπολογίζεται κατά μέσο όρο από 50 έως 130 ευρώ τη βραδιά ανάλογα με το είδος του ακινήτου και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Οι εκτιμήσεις

Η AirDNA προβλέπει μια ισχυρή άνοιξη και μια ακόμη πιο ισχυρή καλοκαιρινή σεζόν για τον κλάδο των βραχυπρόθεσμων ενοικιάσεων, με ρυθμό αύξησης της ζήτησης κατά 32,8% σε ετήσια βάση και 24,5% σε σύγκριση με το 2019, και όλες -εκτός από μία από τις 20 κορυφαίες χώρες (με τη Δανία η εξαίρεση)- τείνει προς διψήφια αύξηση των συνολικών διανυκτερεύσεων που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου.

Οι ταξιδιώτες είναι περισσότερο από πρόθυμοι να εξασφαλίσουν τα καλοκαιρινά τους καταλύματα, καθώς οι κρατήσεις για τον Ιούνιο, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο είναι αυξημένες πάνω από 30% σε σχέση με το 2019.

Η Ελλάδα ειδικότερα σημειώνει την πέμπτη υψηλότερη ανάπτυξη για τους επόμενους έξι μήνες, με πάνω από 50% αύξηση στις διανυκτερεύσεις για το καλοκαίρι σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα πέρσι.

Σημειώνεται πως τη χρονιά που πέρασε η Ελλάδα βρέθηκε στην τέταρτη θέση μεταξύ των είκοσι συνολικά ευρωπαϊκών χωρών.  Η Ουγγαρία είχε την ισχυρότερη ανάκαμψη, με 62,1% περισσότερες διανυκτερεύσεις σε σχέση με το 2021, ακολουθούμενη από την Πορτογαλία (60,2%) και τη Νορβηγία (59,4%). Η Ελλάδα είχε ποσοστό ανόδου κοντά στο 57%.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια