Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου: Άνοιξε τις πόρτες του το «λαβωμένο» Εκκλησάκι για να υποδεχτεί τους πιστούς (vid)

Κρήτη
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου: Άνοιξε τις πόρτες του το «λαβωμένο» Εκκλησάκι για να υποδεχτεί τους πιστούς (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκίνηση στο Εκκλησία της Αγίας Ζώνης στις Αγιές Παρασκιές, καθώς μετά τον καταστροφικό σεισμό το γραφικό εκκλησάκι είχε υποστεί σοβαρές ζημιές - Μετά την αποκατάστασή του άνοιξε τις πόρτες του να υποδεχτεί τους πιστούς και πάλι εντός του ναού

Μεγάλη συγκίνηση στο γραφικό και «λαβωμένο» από τον Εγκέλαδο εκκλησάκι της Αγίας Ζώνης στις Αγιές Παρασκιές. Το βράδυ του Σαββάτου, παραμονή της Κυριακής των Βαΐων, πλήθος πιστών έσπευσε να ανάψει ένα κεράκι και να προσευχηθεί.

Ειδικότερα από τον ισχυρό Εγκέλαδο που «χτύπησε» την επικράτεια της Κρήτης, δεν βγήκε αλώβητος ούτε ο ιερός ναός της Αγίας Ζώνης στο χωριό Αγίες Παρασκιές, ο οποίος αποκαταστάθηκε και άνοιξε τις πόρτες του σήμερα. Με την προσέλευσή τον πιστών να είναι μεγάλη, όπως μεγάλη ήταν και η συγκίνησή τους, που έσπευσαν να προσκυνήσουν στη Χάρη της προστάτιδας του χωριού τους. 

Υπενθυμίζεται ότι το καμπαναριό της εκκλησίας, ύψους 9 μέτρων, κατέρρευσε μέσα σε μόλις λίγα δευτερόλεπτα με το ναό να παραμένει κλειστός μέχρι σήμερα, εξαιτίας των σοβαρών φθορών. Έτσι ιερείς και πιστοί μέχρι σήμερα τιμούσαν τον εορτασμό της Τιμίας Ζώνης στις Αγιές Παρασκιές, έξω από τον ναό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News