Επιτροπή Αλληλεγγύης κατά των πλειστηριασμών: «Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του!»

Κρήτη
Επιτροπή Αλληλεγγύης κατά των πλειστηριασμών: «Κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέντευξη τύπου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες 7/4 η Επιτροπή Αλληλεγγύης κατά των πλειστηριασμών και της ακρίβειας που δημιουργήθηκε από τα εργατικά σωματεία, συνδικαλιστές δημόσιου και ιδιωτικού τομέα καθώς και απλούς εργαζόμενους.

Ο Γιάννης Ξημεράκης, μέλος του ΔΣ του ΕΚΗ και της ΕΙΥΗ σημείωσε: «Στις σημερινές συνθήκες που βιώνει η εργατική λαϊκή οικογένεια που κινδυνεύουν τα σπίτια της από τις τράπεζες και τα funds, παράλληλα με την ακρίβεια να τσακίζει σε όλα τα επίπεδα, στο ρεύμα, στα ράφια των S/M , στο νερό, κανείς δεν πρέπει να μείνει μόνος του!

Γι’ αυτό εργατικά σωματεία και άλλοι συνδικαλιστές από Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δημιουργήσαν την Επιτροπή Αλληλεγγύης των εργατικών σωματείων. Η πρωτοβουλία αυτή έχει σκοπό να βάλει τις προϋποθέσεις να στηθεί ένα τείχος προστασίας, απέναντι στην εγκληματική πολιτική του κέρδους, η οποία βάζει τις ζωές και τα σπίτια της λαϊκής οικογένειας στη ζυγαριά του κόστους και του οφέλους, με βάση το τι συμφέρει τους ομίλους, τους τραπεζίτες και τα διάφορα κοράκια.

Μέσα σε αυτό το ασφυκτικό πλαίσιο που έχει δημιουργήσει τόσο η σημερινή όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, είναι επιτακτική ανάγκη τα σωματεία , να σταθούν μπροστάρηδες στην οργάνωση της μάχης για την ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών.

Η δημιουργία της επιτροπής αλληλεγγύης των εργατικών σωματείων, έχει σκοπό να ενισχύσει την οργάνωση του λαού σε κάθε γειτονιά, δημιουργώντας έτσι την πρώτη γραμμή άμυνας και άμεσης παρέμβασης σε εργαζόμενους που έρχονται αντιμέτωποι με πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, κατασχέσεις περιουσιών, με λογαριασμούς ρεύματος, νερού, με τις τράπεζες, την Εφορία, γενικά με ζητήματα διαβίωσης.

Ήδη σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι σήμερα, οι πρωτοβουλίες της Επιτροπής, οι κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις των σωματείων και μαζικών οργανώσεων έχουν φέρει θετικά αποτελέσματα, όπως επανασύνδεση ρεύματος, αποτροπή διακοπής ρεύματος ή νερού, επίτευξη ρυθμίσεων με λογικές δόσεις για τους οφειλέτες κ.ά., επιβεβαιώνοντας ότι «Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό».

Καλούμε τους συνaδέλφους να μην αφήσουν τίποτα να πέσει κάτω, να στηριχθούν στα σωματεία τους και να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με αυτά, να έρθουν άμεσα σε επικοινωνία με την Επιτροπή, γιατί μόνο εμείς μπορούμε να σώσουμε τα σπίτια μας , εμείς θα υπερασπιστούμε να μην μείνει κανένα νοικοκυριό, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό !»

  • Προστασία της πρώτης κατοικίας. Να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί και να γίνουν ρυθμίσεις δόσεων που να μπορούν να ανταποκριθούν οι οφειλέτες, με διαγραφή όλων των τόκων και κουρέματος του κεφαλαίου, χωρίς προκαταβολές και εκβιασμούς.
  • Να σταματήσουν άμεσα οι διακοπές ρεύματος σε οικογένειες που αδυνατούν να το πληρώσουν.
  • Επανασυνδέσεις στο κομμένο ρεύμα με μόνη προϋπόθεση τη συμφωνία σε διακανονισμό των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, χωρίς προκαταβολή και με πολλές χαμηλές δόσεις για αποπληρωμή των λογαριασμών.
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News