Κρήτη: Για τριτοκοσμικές και άθλιες συνθήκες στα σχολεία κάνουν λόγο οι γονείς (vid)

Κρήτη
Κρήτη: Για τριτοκοσμικές και άθλιες συνθήκες στα σχολεία κάνουν λόγο οι γονείς (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τριτοκοσμικές συνθήκες που απειλούν τη σωματική ακεραιότητά μαθητών εκπαιδευτικών και γονέων και επικρατούν σε μεγαλο μέρος των σχολικών κτιρίων της Κρήτης , κάνουν λόγο οι γονείς

Την ζοφερή πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η εκπαιδευτική κοινότητα περιέγραψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε η Ομοσπονδία Γονέων Κρήτης.

Όπως σημείωσαν οι γονείς «η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με το ζήτημα της ασφάλειας, πλέον, να τίθεται εν αμφιβόλω». Παρουσιάζοντας απτά παραδείγματα, οι γονείς τόνισαν ότι «από καθαρή τύχη δεν έχουμε ακόμα θρηνήσει θύματα, ζητώντας άμεσα να λυθούν τα προβλήματα της σχολικής στέγης και να υιοθετηθούν μέτρα αντισεισμικής θωράκισης».

Παράλληλα, οι γονείς ζητούν να ληφθεί μέριμνα και για το ζήτημα της ασφαλούς μεταφοράς των μαθητών, προκειμένου, όπως υπογραμμίζουν, να μην καρδιοχτυπούν σε καθημερινή βάση.

Όπως επισημαίνουν, «την ώρα που οι αρμόδιοι ζητούν από τη σχολική κοινότητα να εντάξει στην καθημερινότητα τις προηγμένες τεχνολογίες, οι σχολικές μονάδες καταρρέουν ακόμα και στην ειδική εκπαίδευση, όπου οι συνθήκες στην πλειονότητα των σχολείων είναι άθλιες.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News