Αποφυλάκιση Σειραγάκη: Οι δικηγόροι του Ρεθύμνου αντιδρούν και ζητούν να εξεταστούν τα κριτήρια

Κρήτη
Αποφυλάκιση Σειραγάκη: Οι δικηγόροι του Ρεθύμνου αντιδρούν και ζητούν να εξεταστούν τα κριτήρια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ωρίμασε ο καιρός για μια νηφάλια, ενδελεχή και ποιοτική βελτίωση των προϋποθέσεων, με τη συνδρομή των οποίων θα νομιμοποιείται η υφ’όρον απόλυση σε όσους εκτίουν ποινές κυρίως προσκαίρου ή ισοβίας κάθειρξης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα».

Με ποια κριτήρια ελήφθη η απόφαση της αποφυλάκισης του Νίκου Σειραγάκη ζητά να εξεταστούν ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου. Ο Νίκος Σειραγάκης  προπονητή μπάσκετ από το Ρέθυμνο, είχε φυλακιστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανήλικων αγοριών. 

Όπως επισημαίνει ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, «δεν χρειάζεται να επισημάνουμε ειδικότερα το δικαιολογημένο ενδιαφέρον των δικηγόρων του Ρεθύμνου σχετικά με αυτή την υπόθεση, δεδομένου ότι ο ΔΣΡ είχε παραστεί τότε εναντίον του προαναφερόμενου κατηγορουμένου για την υποστήριξη των κατηγοριών, ως πολιτική αγωγή, εκπροσωπώντας τις οικογένειες των ανηλίκων θυμάτων».

Και επισημαίνει πως εκτιμά ότι «ωρίμασε ο καιρός για μια νηφάλια, ενδελεχή και ποιοτική βελτίωση των προϋποθέσεων, με τη συνδρομή των οποίων θα νομιμοποιείται η υφ’όρον απόλυση σε όσους εκτίουν ποινές κυρίως προσκαίρου ή ισοβίας κάθειρξης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα».

Η ανακοίνωση του ΔΣΡ

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ρεθύμνου, επ’αφορμή των έντονων αλλά αναμενόμενων κοινωνικών αντιδράσεων που προκάλεσε η υφ’όρον απόλυση του αμετάκλητα καταδικασθέντος σε συνολική ποινή κάθειρξης 401 ετών Ν. Σειραγάκη από τις δικαστικές φυλακές και της παρέμβασης του Εισαγγελέα Α.Π., αναμένει τη διερεύνηση κατά τρόπο εξαντλητικό των ποιοτικών κριτηρίων βάσει των οποίων το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Ναυπλίου ήχθη κατά πλειοψηφία σε αυτή την απόφαση.

επισημάνουμε ειδικότερα το δικαιολογημένο ενδιαφέρον των δικηγόρων του Ρεθύμνου σχετικά με αυτή την υπόθεση, δεδομένου ότι ο ΔΣΡ είχε παραστεί τότε εναντίον του προαναφερόμενου κατηγορουμένου για την υποστήριξη των κατηγοριών, ως πολιτική αγωγή, εκπροσωπώντας τις οικογένειες των ανηλίκων θυμάτων.

Σε κάθε περίπτωση, θεωρούμε ότι ωρίμασε ο καιρός για μια νηφάλια, ενδελεχή και ποιοτική βελτίωση των προϋποθέσεων, με τη συνδρομή των οποίων θα νομιμοποιείται η υφ’όρον απόλυση σε όσους εκτίουν ποινές κυρίως προσκαίρου ή ισοβίας κάθειρξης σύμφωνα με τις διατάξεις του Ποινικού Κώδικα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News