Χανιά: Τέλος τα αυτοκίνητα στη ροζ παραλία της Κρήτης, το Ελαφονήσι

Κρήτη
Χανιά: Τέλος τα αυτοκίνητα στη ροζ παραλία της Κρήτης, το Ελαφονήσι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγανακτισμένος από την ασύδοτη τουριστική πλημμυρίδα, που φτάνει στην άκρη του αιγιαλού ο δήμος Κισσάμου απαγορεύει την κυκλοφορία οχημάτων στοΕλαφονήσι.

Το Ελαφονήσι από τις πιο γνωστές παραλίες της Κρήτης, είναι ένα μοναδικό κομμάτι γης που αναδύεται από την θάλασσα σε ένα τοπίο που δεν συγκρίνεται με οποιοδήποτε άλλο στον κόσμο.

«Χρειάζεται να σεβαστούμε το περιβάλλον και δεν μας σταματά το πολιτικό κόστος, προκειμένου να βάλουμε μια τάξη», τονίζει ο δήμαρχος Κισσάμου Χανίων Γιώργος Μυλωνάκης στην ΕΡΤ, γνωστοποιώντας την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να απαγορεύεται πλέον η είσοδος οχημάτων στην προστατευμένη περιβαλλοντικά ζώνη. Οι επισκέπτες θα αφήνουν τα οχήματά τους σε 500-600 μέτρα ύψος, σε πάρκινγκ που θα λειτουργεί για αυτόν τον σκοπό. Ελάχιστες εξαιρέσεις αφορούν πυροσβεστικά και νοσοκομειακά οχήματα ή τα ΑμΕΑ που θα μετακινούνται με ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Όσον αφορά τα τουριστικά λεωφορεία θα σταθμεύουν επίσης στο πάργκινγκ. Είναι μια από τις τρεις ξεχωριστές περιοχές που χρειάζονται προστασία, όπως ο Μπάλος και η Φαλάσαρνα, σημειώνει ο κ. Μυλωνάκης.

Υπενθυμίζεται ότι το Ελαφονήσι που έγινε τόπος κοσμοσυρροής, παραμένει προστατευόμενη περιοχή Natura 2000 για την ξεχωριστή χλωρίδα και πανίδα του. Ελάχιστοι γνωρίζουν και σέβονται τους κανόνες, που απαγορεύουν φεύγοντας να παίρνουν ή να καταστρέφουν φυτά, οστρακοειδή, ακόμη και νεκρά κοχύλια. 

Ευάριθμες αντιδράσεις σε χρήστες του διαδικτύου έχει προκαλέσει μία φωτογραφία από το πανέμορφο Ελαφονήσι στα Χανιά, όπου η παραλία απ’ άκρη σ’ άκρη έχει γεμίσει με ξαπλώστρες. Πολλοί ήταν εκείνοι που μίλησαν για αλλοίωση και καταστροφή της παραλίας στον βωμό του τουρισμού, ενώ παράλληλα άλλοι ζητούν να ληφθούν μέτρα ώστε να προστατευτεί το φυσικό περιβάλλον, το οποίο αποτελεί καλοκαιρινό προορισμό πολλών επισκεπτών, ντόπιων και ξένων, αφού είναι έναν από τα ωραιότερα μέρη στη χώρα μας. Άλλοι μίλησαν για τσίρκο, άλλοι για «πλαστικούρα», άλλοι θυμήθηκαν τα χρόνια όταν η πρόσβαση στο Ελαφονήσι γινόταν μόνο με πλοίο.

(φωτογραφίες ertnews.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News