Κρήτη

Κοινωφελής Εργασία: Παράταση ζητούν οι εργαζόμενοι στους Δήμους

«Είμαστε χρήσιμο εργαλείο για την ομαλή λειτουργία των Δήμων ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου», αναφέρουν οι εργαζόμενοι

Με επιστολή που έχουν στείλει οι εργαζόμενοι στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) ζητούν την παραμονή τους στις εργασίες τους μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.
«Είμαστε 20.000 εργαζόμενοι ζώντας μια καθημερινότητα -εμείς και οι οικογένειές μας- με ακρίβεια, πληθωρισμό, δύσκολη εξεύρεση εργασίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους και ζητούν «…την παράταση του ήδη υφιστάμενου προγράμματος, είτε ώστε να μην αποστερηθούν οι Δήμοι το επόμενο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένα τόσο χρήσιμο «εργαλείο», μέσω του οποίου διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών προς τους πολίτες…».
Ακολουθεί η επιστολή που απέστειλαν οι εργαζόμενοι σε όλους τους Δήμους της χώρας:
Είμαστε εργαζόμενοι της κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους 2/2022.
Σας ζητάμε αυτό που είχε ζητήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) από τις 30 Νοεμβρίου 2022 στο site της:
“…την παράταση του ήδη υφιστάμενου προγράμματος, είτε ώστε να μην αποστερηθούν οι Δήμοι το επόμενο κρίσιμο διάστημα που μεσολαβεί ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ένα τόσο χρήσιμο “εργαλείο”, μέσω του οποίου διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία τους και την παροχή απαραίτητων υπηρεσιών προς τους πολίτες…”
https://kede.gr/ti-diatirisi-tou-programmatos-koinofelous-ergasias-gia-tous-dimous-zita-o-proedros-tis-k-e-d-e-d-papastergiou/
Οι λόγοι πολλοί. Αναφέρουμε ενδεικτικά:
- Υπάρχει υποστελέχωση στους Δήμους,
- Eίμαστε το τελευταίο κοινωφελές σε Δήμους σύμφωνα με τη δήλωση του υπουργού Εργασίας κ. Χατζηδάκη,
- Είμαστε ένα τόσο χρήσιμο εργαλείο για την ομαλή λειτουργία των Δήμων ως τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου,
- Είμαστε 20.000 εργαζόμενοι ζώντας μια καθημερινότητα -εμείς και οι οικογένειες μας- με ακρίβεια, πληθωρισμό, δύσκολη εξεύρεση εργασίας. Και όλα αυτά εν μέσω διπλών εκλογών να βρίσκονται μπροστά μας. Βουλευτικές και Δημοτικές, Περιφερειακές.
Για τους παραπάνω λόγους, ζητάμε να γίνει πράξη το δίκαιο αίτημα της Κ.Ε.Δ.Ε.
Ζητάμε την παραμονή στις εργασίες μας μέχρι και τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου!
Καταλήγει η ανακοίνωση της Κ.Ε.Δ.Ε. «...Προς την κατεύθυνση αυτή η ΚΕΔΕ θα συνεχίσει τις απαραίτητες επαφές και συζητήσεις...»
Είστε μαζί μας και το γνωρίζουμε. Η ώρα έφτασε!».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια