Χανιά: Φυλάκιση με αναστολή στον 74χρονο οδηγό που «μπούκαρε» σε πεζόδρομο και «έσπειρε» πανικό

Κρήτη
Χανιά: Φυλάκιση με αναστολή στον 74χρονο οδηγό που «μπούκαρε» σε πεζόδρομο και «έσπειρε» πανικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 14 μηνών για την επικίνδυνη οδήγηση και 12 μήνες (4 για κάθε άτομο που τραυματίστηκε) για σωματικές βλάβες με τριετή αναστολή

Ένοχος για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή και για επικίνδυνη οδήγηση με ενδεχόμενο δόλο κρίθηκε χθες Πέμπτη 6 Απριλίου, ο 74χρονος οδηγός, ο οποίος είχε «μπουκάρει» με το αυτοκίνητό του σε πεζόδρομο της παλιάς πόλης των Χανίων το περασμένο Σάββατο.

Στην απολογία του ο 74χρονος υποστήριξε πως έβαλε όπισθεν για να αποφύγει τροχονομικό έλεγχο αποδίδοντας την ταχύτητα σε μηχανική βλάβη. Μάλιστα, οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι “κόλλησε το γκάζι”, ενώ αμφισβήτησαν ότι οι συγκεκριμένοι δρόμοι είναι πεζόδρομοι, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Τελικά, η ποινή που του επιβλήθηκε είναι φυλάκιση 14 μηνών για την επικίνδυνη οδήγηση και 12 μήνες (4 για κάθε άτομο που τραυματίστηκε) για σωματικές βλάβες με τριετή αναστολή, υπό τον όρο αφαίρεσης διπλώματος για 8 μήνες.

Ο 74χρονος μετά την επιβολή της ποινής από το δικαστήριο άσκησε έφεση.

Όμως μέχρι την εκδίκαση της έφεσης ο 74χρονος δεν επιτρέπεται να οδηγήσει, αλλιώς θα αναιρεθεί η αναστέλλουσα δύναμη της ποινής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News