Κρήτη: Ανοίγει ο δρόμος για εργάτες από τρίτες χώρες σε πρωτογενή τομέα και τουρισμό - Πάνω από 14.000 έρχονται στο νησί (vid)

Κρήτη
Κρήτη: Ανοίγει ο δρόμος για εργάτες από τρίτες χώρες σε πρωτογενή τομέα και τουρισμό - Πάνω από 14.000 έρχονται στο νησί (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μέσω ΦΕΚ 14.740 εργαζόμενοι από τρίτες χώρες έρχονται στο νησί - 6.500 αφορούν ανειδίκευτους εργάτες γης, 3.000 για κατασκευές και 1.000 για ελαιουργεία

Μετά από τεράστιες καθυστερήσεις και αφού υπήρξαν τεράστια προβλήματα με τις ελλείψεις εργατικών χεριών στο λιομάζωμα και στα θερμοκήπια στο νησί μας, δρομολογείται πλέον λύση για την απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών για τα έτη 2023 και 2024 στον πρωτογενή τομέα, στις κατασκευές και στον τουρισμό.

Μέσω ΦΕΚ, ανοίγει ο δρόμος για την απασχόληση 14.740 αλλοδαπών από τρίτες χώρες στο νησί μας. Η πλειοψηφία αφορά θέσεις στον πρωτογενή τομέα και στις κατασκευές, αντιθέτως σταγόνα στον ωκεανό αποτελούν οι λιγοστοί εργαζόμενοι στον τουρισμό καθώς αγγίζουν μόλις τους 250 , από τους 10 χιλιάδες που διεκδικούσε η Περιφέρεια Κρήτης.

Τη δυσαρέσκεια του εξέφρασε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κυριάκος Κώτσογλου ο οποίος αναμένεται να κάνει παρέμβαση προς το αρμόδιο υπουργείο.

Οι 6.500 θέσεις αφορούν ανειδίκευτους εργάτες γης, κτηνοτροφίας, δασοκομίας και αλιείας, 3.000 θέσεις αφορούν εργάτες κατασκευών οικοδομών, όπως κτίστες, μπετατζήδες, σιδεράδες και όχι μόνο, 1.000 εργάτες ελαιουργείων, ενώ μόλις 150 θέσεις αφορούν καθαριστές ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων και 100 θέσεις συντηρητές χώρων πρασίνου σε τουριστικές επιχειρήσεις.

Την ίδια ώρα, χαμόγελα επικρατούν στον πρωτογενή τομέα και στον κατασκευαστικό κλάδο, ωστόσο οι χρονοβόρες διαδικασίες εξακολουθούν να αποτελούν το μεγάλο αγκάθι, καθώς όπως εκτιμάται απαιτούνται 5 με 6 μήνες οι σχετικές διαδικασίες της μετάκλησης πολιτών τρίτων χωρών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News