Ρέθυμνο: Συγκίνηση στον τελευταίο κατανυκτικό εσπερινό της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Κρήτη
Ρέθυμνο: Συγκίνηση στον τελευταίο κατανυκτικό εσπερινό της φετινής Μεγάλης Τεσσαρακοστής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο κατανυκτικός εσπερινός της Ε’ Κυριακής των νηστειών στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου

Το απόγευμα της Ε΄ Κυριακής των Νηστειών, 2ας Απριλίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος χοροστάτησε κατά τον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό της εφετινής Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλεως Ρεθύμνης.

Κατά τον Εσπερινό ομίλησε με λόγο βιωματικό και εμπειρικό για το μέγα θέμα της μετάνοιας ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Παναγιωτάκης, Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Τιμίου Σταυρού Βωσάκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε θερμά τον εκλεκτό ομιλητή, καθώς και όλους τους ομιλητές, εκλεκτούς κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, οι οποίοι εφέτος ανέλαβαν την διακονία του λόγου σε όλους τους Κατανυκτικούς Εσπερινούς, προκειμένου να συμβάλουν στον πνευματικό επιστηριγμό όλων των ανθρώπων μέσα στην πορεία του σταδίου της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Μετά την διανομή ευλογιών, ο ιερός κλήρος και το πολυπληθές εκκλησίασμα εξήλθαν του Ιερού Ναού πλησίον του τάφου του μακαριστού Μητροπολίτου Ανθίμου (Συριανού), όπου ο Σεβασμιώτατος ανέγνωσε Τρισάγιο, καθώς η 2α Απριλίου του έτους 1977 ήταν η ημέρα της μοναχικής αποκάρσεως του αοιδίμου Ιεράρχου στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγκαράθου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Μονή της μετανοίας του.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε προς όλους να έχομε διαρκή την ευχή του μακαριστού Μητροπολίτου Ανθίμου και με το καλό να φθάσομε την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα.

 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News