Με σκουπίδια η Μεγάλη Εβδομάδα: Έληξε η 48ωρη απεργία στην καθαριότητα - Ξεκινά νέα τη Δευτέρα

Κρήτη
Με σκουπίδια η Μεγάλη Εβδομάδα: Έληξε η 48ωρη απεργία στην καθαριότητα - Ξεκινά νέα τη Δευτέρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Μεγάλη Δευτέρα, για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μπορεί να έληξε το βράδυ της Τρίτης 4 Απριλίου, η 48ωρη απεργία των συμβασιούχων του Δήμου Ηρακλείου, που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου με βασικό αίτημα τη μονιμοποίησή τους και σταθερές σχέσεις εργασίας, ωστόσο η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ προκήρυξε 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Μεγάλη Δευτέρα, για όλο το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μάλιστα, διοργανώνεται για τις 10 το πρωί της Μ. Δευτέρας συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας στην πλατεία Καραϊσκάκη και πορεία προς τα γραφεία της ΚΕΔΕ και προς το υπουργείο Εσωτερικών.

Το διεκδικητικό πλαίσιο για την 24ωρη πανελλαδική απεργία των εργαζομένων στους ΟΤΑ έχει ως εξής:

«- Να καταργηθεί τώρα η υποχρέωση εξάντλησης κάθε ένδικου μέσου που αφορά σε διεκδικήσεις εργαζομένων.

- Μονιμοποίηση των εργαζομένων-συμβασιούχων, που καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

- Να ανακληθεί κάθε πειθαρχική δίωξη σε Δημοτικά Συμβούλια και αιρετούς που αποφάσισαν τη μη άσκηση ένδικων μέσων κατά εργαζομένων, στηρίζοντας τις υπηρεσίες των Δήμων και το συμφέρον των δημοτών που τους εξέλεξαν!

- Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο σύνολο των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στην πολιτική της απαξίωσης και των ιδιωτικοποιήσεων!».

Η στήριξη από την ΠΕΔ Κρήτης

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε χθες Τρίτη το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης αποφάσισε τη στήριξη των εργαζομένων στους Δήμους της Κρήτης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων που απασχολούνται στους Δήμους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης του COVID-19.

Αναγνωρίζει ότι οι διαδοχικές παρατάσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι πάντως εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παραβιάζει τις διατάξεις της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ και του άρθρου 8 παρ. 3 Ν. 2112/1920.

Ζητεί από την ΚΕΔΕ την παρέμβασή της προς την κυβέρνηση, προκειμένου να υλοποιηθεί η πρόσληψη των συμβασιούχων με επιπλέον μοριοδότηση και διαδικασίες ΑΣΕΠ, ώστε να μην περιέλθουν οι Δήμοι σε αδιέξοδο λειτουργίας».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Ο αναπληρωτής τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικής Συμμαχίας, βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης και οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Νίκος Ηγουμενίδης ζητούν άμεσα πολιτική λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης Ν.Δ.», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News