«Πονοκέφαλος» το κυκλοφοριακό σε περιοχές της Κρήτης - Ο σχεδιασμός για την τουριστική σεζόν (vid)

Κρήτη
«Πονοκέφαλος» το κυκλοφοριακό σε περιοχές της Κρήτης - Ο σχεδιασμός για την τουριστική σεζόν (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το κυκλοφοριακό σε Ρέθυμνο, Χανιά, Άγιο Νικόλαο και Χερσόνησο - Ο σχεδιασμός για την τουριστική σεζόν

Στο Ρέθυμνο το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη αλλά και η αντιμετώπιση τους αποτελεί βασική προτεραιότητα για τον δήμαρχος Γιώργο Μαρινάκη όπως τόνισε στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» στην ΚΡΗΤΗ TV. Μάλιστα Κατακόρυφη μείωση παρουσιάζουν κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες οι τροχονομικές παραβάσεις του δακτυλίου που καταγράφονται στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου. 

Ο δήμος πάντως αν και έχει επεκτείνει την ισχύ του δακτυλίου και στην χειμερινή περίοδο, εντούτοις αρκετοί είναι οι δημότες που δεν έχουν ακόμα προσαρμοστεί. Αν και φέτος συμπληρώνεται ένας χρόνος από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Ρεθύμνου, ώστε ο δακτύλιος στο ιστορικό κέντρο να έχει ισχύ 365 ημέρες τον χρόνο, εντούτοις, ακόμα και σήμερα η δημοτική αρχή προσπαθεί να πείσει κυρίως τους δημότες να αλλάξουν νοοτροπία ως προς τις κυκλοφοριακές τους συνήθειες.

Με βάση τα στατικά στοιχεία της Τροχαίας για τις παραβάσεις του δακτυλίου από το 2020 έως το 2022, προκύπτει κατακόρυφη μείωση των παραβιάσεων κυρίως το καλοκαίρι, εξαιτίας των καμερών καταγραφής που έχουν τοποθετηθεί στις εισόδους - εξόδους της παλιάς πόλης.

Όσον αφορά της επιβίβαση και αποβίβαση των τουριστών στον κεντρικό δρόμο της Χερσονήσου σύμφωνα με τον κ. Σέγκο είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα μιας και μπλοκάρει αρκετά η κεντρική αρτηρία. Μάλιστα οι πολλαπλές έρευνες της εκπομπής «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» με τους ξεναγούς για την επικινδυνότητα στα Λιμανάκια φαίνεται πως έπιασαν τόπο μιας και πλέον απαγορεύεται η διέλευση από το σημείο βαρέων οχημάτων θωρακίζοντας έτσι την ασφάλεια των λουόμενων που έκαναν μπάνιο κάτω από τις ρόδες των τουριστικών πούλμαν που διέρχονται πάνω από τα κεφάλια τους. Μάλιστα ήδη υπάρχει σχεδιασμός για την μεταφορά τουριστών με μικρότερα οχήματα που δεν θα θέτουν σε κίνδυνο τους λουόμενους και δεν θα μπλοκάρουν κυκλοφοριακά την δύσκολη περιοχή.

Το κυκλοφοριακό πρόβλημα αποτελεί πονοκέφαλο και για τον δήμαρχο του Πλατανιά Γιάννη Μαλανδράκη με τον ίδιο να υπογραμμίζει επίσης την αποβίβαση και επιβίβαση των τουριστών από τα πούλμαν με αποτέλεσμα σε ώρες αιχμής να μπλοκάρει το τουριστικό θέρετρο.

Τα Χανιά παλεύουν εδώ και δεκαετίες με το σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα που τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της μεγάλης επισκεψημότητας πολλαπλασιάζεται. Μιλώντας στην εκπομπή «ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ» στην ΚΡΗΤΗ TV ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις του δήμου με στόχο την καλύτερη εικόνα των Χανίων όσον αφορά τα κυκλοφοριακά ζητήματα.

Δραστικά μέτρα για την άμβλυνση του οξυμμένου κυκλοφοριακού προβλήματος παίρνει η δημοτική Αρχή των Χανίων.

Ήδη από τις πρώτες ημέρες ανάληψης των καθηκόντων του, ο δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης ζήτησε τη συμβολή του Τμήματος Τροχαίας Χανίων προκειμένου να ελεγχθεί το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης. Ταυτόχρονα συνεργεία του Δήμου έχουν τοποθετήσει κολονάκια σε κεντρικά σημεία της πόλης με στόχο την αντιμετώπιση του προβλήματος της παράνομης στάθμευσης ενώ έχουν καθοριστεί και οι χώροι για τα τουριστικά πούλμαν. Παράλληλα εδώ και καιρό σύμφωνα με τον κ. Σημανδηράκη ξεκίνησε και έχει ολοκληρωθεί στο μεγαλύτερο μέρος η ασφαλτόστρωση πολλών περιοχών του δήμου τόσο στο κέντρο όσο και περιμετρικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News