Στο πλευρό των εργαζομένων στους Δήμους η ΠΕΔ Κρήτης

Κρήτη
Στο πλευρό των εργαζομένων στους Δήμους η ΠΕΔ Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 4 Απρίλιου, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης αποφάσισε τη στήριξη των εργαζομένων στους Δήμους της Κρήτης

Σημαντικές αποφάσεις έλαβε η Περιφερειακή Ένωση Κρήτης στη σημερινή της συνεδρίαση με θέμα τη στήριξη των συμβασιούχων εργαζομένων των Δήμων που διεκδικούν με απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις τη συνέχιση της εργασίας τους στις κατά τόπους δημοτικές υπηρεσίες Καθαριότητας.

Συγκεκριμένα σε έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τη στήριξη των εργαζομένων των Δήμων της Κρήτης, που πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη 4 Απρίλιου 2023, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Κρήτης αποφάσισε:

1) Τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων που απασχολούνται στους Δήμους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και που προσλήφθηκαν για τις ανάγκες αντιμετώπισης του COVID-19..

2) Αναγνωρίζει ότι οι διαδοχικές παρατάσεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου εργαζομένων στους ΟΤΑ, οι οποίοι πάντως εξυπηρετούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, παραβιάζει τις διατάξεις της Οδηγίας 1999/70/ΕΚ και του άρθρου 8 παρ. 3 ν. 2112/1920

3) Ζητεί από την ΚΕΔΕ την παρέμβασή της προς την Κυβέρνηση προκειμένου υλοποιηθεί η πρόσληψη των συμβασιούχων με επιπλέον μοριοδότηση και διαδικασίες ΑΣΕΠ, ώστε να μην περιέλθουν οι Δήμοι σε αδιέξοδο  λειτουργία.

 (Φωτογραφία αρχείου)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News