Γιάνης Βαρουφάκης: Ο επικεφαλής του «ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη» εκτάκτως στις «Αντιθέσεις» - Δείτε απόσπασμα

Κρήτη
Γιάνης Βαρουφάκης: Ο επικεφαλής του «ΜέΡΑ25 - Συμμαχία για τη Ρήξη» εκτάκτως στις «Αντιθέσεις» - Δείτε απόσπασμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 κι επικεφαλής της «Συμμαχίας για τη Ρήξη», ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα (4/4) διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, στάθηκε σε ζητήματα οικονομίας, στην επόμενη μέρα των εκλογών - και στις πολιτικές διεργασίες που έπρεπε να γίνουν πριν από αυτές - αλλά και στα ελληνοτουρκικά - Απόψε εκτάκτως στις «Αντιθέσεις» στην Κρήτη TV, αμέσως μετά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κρήτη TV

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχωρεί εκτάκτως απόψε το βράδυ στις 21:45 στην εκπομπή «Αντιθέσεις» της Κρητη TV και τον Γιώργο Σαχίνη, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης. Ο επικεφαλής της παράταξης, ο οποίος πραγματοποιεί από σήμερα (4/4) διήμερη περιοδεία στην Κρήτη, στάθηκε σε ζητήματα οικονομίας, στην επόμενη μέρα των εκλογών (και στις πολιτικές διεργασίες που πρέπει να γίνουν πριν από αυτές), αλλά και στα ελληνοτουρκικά.

«Θα τιμήσουμε την απλή αναλογική»

Ερωτηθείς για τις κυβερνητικές συνεργασίες ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης, σημείωσε ότι αφενός δεν μπορεί να γίνει μετεκλογικά, τονίζοντας μετεκλογικά μόνο αλισβερίσι μπορεί να γίνει. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «υπουργικά αυτοκίνητα θα μοιράσουμε;», καθώς σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη οποιαδήποτε συνεργασία προϋποθέτει συμφωνία, η οποία για να προκύψει πρέπει να προηγηθεί συζήτηση προϊόντος χρόνου, ο οποίος όπως σημείωσε δεν υπάρχει πια. Μετεκλογικά το μόνο που θα μπορούσε να γίνει είναι «αλισβερίσι» για τον σχηματισμό κυβέρνησης, σημείωσε με νόημα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25. Για αυτό και δεν ανταποκριθεί σε καμία διερευνητική εντολή, δεδομένου ότι οι επικαφαλής των «προοδευτικών» πολιτικών δυνάμεων έπρεπε να έχουν καθίσει όλοι μαζί και να συζητήσουν πάνω στις προγραμματικές τους δεσμεύσεις, κι εφόσον προκύψει συμφωνία, την επόμενη ημέρα των εκλογών με την απλή αναλογική, την οποία το ΜέΡΑ25, θέλει να τιμήσει, να συγκροτηθεί μία κυβέρνηση συνεργασίας.

Σε ερώτημα για τα ελληνοτουρκικά, ο κ. Βαρουφάκης επανέλαβε την πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης να συγκαλέσει στην Αθήνα Διεθνή Περιφερειακή Διάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου, με μοναδικό θέμα συζήτησης η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδων σε όλη την Αν. Μεσόγειο.

Δείτε απόσπασμα από τη συνέντευξη κ. Βαρουβάκη στις «Αντιθέσεις», απόψε Τρίτη 4 Απριλίου και ώρα 21:45, εκτάκτως στην ''Κρήτη TV'' στις 21:45

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News