Αποφυλακίστηκε ο 30χρονος Μεσαρίτης για τους πυροβολισμούς στο Αντισκάρι

Κρήτη
Αποφυλακίστηκε ο 30χρονος Μεσαρίτης για τους πυροβολισμούς στο Αντισκάρι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ελεύθερος υπό όρους ο 30χρονος άνδρας που είχε προφυλακιστεί για το ένοπλο περιστατικό στο Αντισκάρι τον Δεκέμβριο του 2022

Αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο ενας εκ των δύο αδελφών 30χρονος Μεσαρίτης, ο οποίος τον περασμένο Δεκέμβριο είχε προφυλακιστεί για το ένοπλο περιστατικό κοντά στο χωριό Αντισκάρι, κατά το οποίο άνοιξε πυρ τραυματίζοντας στο χέρι έναν 20χρονο άνδρα. Ο 32χρονος αδερφός του προφυλακισθέντα, ο οποίος επίσης φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, μετά από την απολογία του (17/12) είχε αφεθεί ελεύθερος, με περιοριστικούς όρους.

Το χρονικό

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε την 1η Δεκεμβρίου στο Αντισκάρι του Δήμου Φαιστού. Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά ο 20χρονος που κινούνταν πεζός στην περιοχή, τραυματίστηκε στο χέρι από πυροβολισμό και είχε μεταφερθεί εκτός κινδύνου, στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, ενώ οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι ο πυροβολισμός ακολούθησε της συμπλοκής με τον 30χρονο κατηγορούμενο, ο οποίος νωρίτερα επιβαίνοντας σε όχημα μαζί με τον 32χρονο αδελφό του, είχε επιχειρήσει να παρασύρει τον 20χρονο μαζί με τον 45χρονο πατέρα του.

Τα δύο αδέλφια πάντως σύμφωνα με τις συνηγόρους υπεράσπισής τους, φαίνεται να υποστηρίζουν ότι τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν πολύ διαφορετικά από αυτά που μέχρι τώρα έχουν προκύψει από τους μάρτυρες κατηγορίας, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δέχθηκαν απειλή κατά της ζωής τους με όπλο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 32χρονος είναι ο ένας από τους τρεις άνδρες που είχαν καταδικαστεί για το αποτρόπαιο φονικό με θύμα τον Κώστα Προβιδάκη, τον Μάρτιο του 2014, στο Αντισκάρι. Ο 32χρονος, ο οποίος είχε καταδικαστεί - σε δεύτερο βαθμό - σε κάθειρξη 15 ετών, είχε αποφυλακιστεί λίγους μήνες υπό όρους πριν από το ένοπλο περιστατικό.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News