Σπαρταθλητής γιατρός του ΕΣΥ διασχίζει τρέχοντας μαρτυρικούς Δήμους της Κρήτης

Κρήτη
Σπαρταθλητής γιατρός του ΕΣΥ διασχίζει τρέχοντας μαρτυρικούς Δήμους της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Αγωνίζεται για τη μνήμη και τη Δικαιοσύνη και την ανάδειξη του αγώνα διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών»

Αφορά στο Στέργιο Αράπογλου που θα διανύσει συνολικά 3.000km και θα διέλθει από 62 μαρτυρικές πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδος και της Κρήτης, που υπέστησαν Ολοκαυτώματα κατά την περίοδο 1940 - 1945.

Το πρωί της Δευτέρας 3 Απριλίου, ξεκίνησε από τα ακριτικά Μαράσια του Έβρου, με αποκλειστικά δικά του έξοδα υπό την αιγίδα του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Θα διέλθει από 62 μαρτυρικές πόλεις και χωριά της ηπειρωτικής Ελλάδος και της Κρήτης, 2.350 χιλιόμετρα στην Ηπειρωτική Ελλάδα και 700 χιλιόμετρα στην Κρήτη μέσα σε 50 ημέρες.

Ο Συνγραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα Αριστομένης Συγγελάκης είπε στο ραδιοφωνικό σταθμό 98.4 ότι η κίνηση του Στέργιου Αράπογλου στέλνει πολλαπλά μηνύματα προς την πολιτική σκηνή Ελλάδας και Γερμανίας για την πολιτική τους.

Ο Γιατρός Στέργιος Αράπογλου από το Σουφλί όπου βρισκόταν το πρωί, είπε στο Γιώργο Σαχίνη ότι έχει απόλυτη πίστη στο μήνυμα που απορρέει για τους Έλληνες το εγχείρημα που πραγματοποιεί.

Ο Στέργιος Αράπογλου είναι Γενικός Χειρουργός και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και υπηρετεί στην Ε΄ Πανεπιστημιακή Χειρουργική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Ιπποκράτειο». Είναι υπερμαραθωνοδρόμος και Σπαρταθλητής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News