Συναγερμός στο χώρο της φωτιάς στα Μάλια - Εντοπίστηκε κατοχικό βλήμα μέσα στα αποκαΐδια (pics)

Κρήτη
Συναγερμός στο χώρο της φωτιάς στα Μάλια - Εντοπίστηκε κατοχικό βλήμα μέσα στα αποκαΐδια (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κινητοποίηση οι Αρχές - Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής κινητοποίησε η μεγάλη πυρκαγιά που μαίνεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή των Μαλίων - Στο σημείο παραμένουν οι ίδιες δυνάμεις και επιχειρούν

Συναγερμός σήμανε στις αρχές, το απόγευμα της Δευτέρας, 3 Απριλίου, καθώς μέσα στα αποκαΐδια μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε στα Μάλια, αποκαλύφθηκε κατοχικό βλήμα, το οποίο ευτυχώς δεν εξερράγη, την ώρα της κατάσβεσης.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν πυροτεχνουργοί και η αστυνομία όπου έσπευσαν στο σημείο για τη φυλακή του χώρου, ενώ την ίδια ώρα, σύμφωνα με πηγές του neakriti.gr, η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα, βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr, έχει κατακάψει τριάντα στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Στο σημείο παραμένουν οι ίδιες πυροσβεστικές δυνάμεις και επιχειρούν και πιο συγκεκριμένα 20 οχήματα με 60 άνδρες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος αποτελούμενη από 7 άτομα. Ειδικότερα πυροσβεστικές δυνάμεις έσπευσαν στο σημείο από το Ηράκλειο, το Λασίθι, η 3η ΕΜΟΔΕ, και η 3η ΕΜΑΚ.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Χερσονήσου κ. Γιάννη Σέγκο, που μίλησε στο neakriti.gr, η φωτιά καίει ανεξέλεγκτη λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων που πνέουν στο νησί αλλά και στην περιοχή και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών.

Προσώρας έχουν καεί αρκετά ελαιόδεντρα, ενώ η εστία της πυρκαγιάς, σύμφωνα τον δήμαρχο ο οποίος έσπευσε στο σημείο, "βρέθηκε" πολύ κοντά σε μεγάλο ξενοδοχείο.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και ως εκ τούτου το έργο των πυροσβεστών καθίσταται δύσκολο.

Τα αίτια της φωτιάς, που ξέσπασε βόρεια των ανακτόρων των Μαλίων, δεν έχουν γίνει γνωστά και αναμένεται να εξακριβωθούν από το Ανακριτικό Τμήμα της Π.Υ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News