Kραυγή αγωνίας από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης - Παρέμβαση Ηγουμενίδη στη Βουλή

Κρήτη
Kραυγή αγωνίας από το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κρήτης - Παρέμβαση Ηγουμενίδη στη Βουλή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει στη Βουλή επιστολή των εργαζομένων του Κέντρου ως αναφορά στον υπουργό Εργασίας για άμεσες ενέργειες

Την τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δομών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης καταγγέλλουν οι εργαζόμενοί του.

Την κραυγή αγωνίας που εκπέμπει το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κρήτης μέσα από επιστολή του εκπρόσωπου των εργαζομένων φέρνει στη Βουλή με παρέμβασή του ο βουλευτής Νίκος Ηγουμενίδης. Μέσα από την επιστολή, την οποία ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτει στη Βουλή ως αναφορά στον υπουργό Εργασίας για άμεσες ενέργειες, καταγγέλλεται η τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση των δομών του Κέντρου που αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τους φιλοξενούμενους και για τους οποίους τίθεται ανοιχτά κίνδυνος ασφάλειας.

Μεταξύ άλλων, καταγγέλλεται η ημιτελής συντήρηση των εγκαταστάσεων, όπως αναφέρεται, «με ετοιμόρροπα κτίρια που είναι έτοιμα προς κατάρρευση και ο λόγος είναι απλός: ότι δεν έχουμε σε κανένα μας Παράρτημα τεχνική Υπηρεσία λόγω συνταξιοδότησης του Προσωπικού και οι ιδιώτες αρνούνται, αφού δεν πληρώνονται άμεσα για την εργασία που παρέχουν».

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι το 70% του προϋπολογισμού του Κ.Κ.Π.Π. Κρήτης καταβάλλεται στη μισθοδοσία για συνεργεία και επικουρικούς, και οι Παιδοπόλεις έχουν αφεθεί χωρίς το απαραίτητο ειδικευμένο και επιστημονικό προσωπικό. Μέσα από την επιστολή, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ρωτάει χαρακτηριστικά τον αρμόδιο υπουργό: «Το μείζον πρόβλημα είναι η έλλειψη μόνιμου προσωπικού και η υποχρηματοδότηση. Και ερωτώ τι περιμένετε; Να γίνουμε και εμείς ΤΡΑΙΝΟΣΕ; Γιατί πάμε για σίγουρη σύγκρουση; Αυτή η τραγωδία που μπορεί ανά πάσα στιγμή να συμβεί και στις Δομές μας δεν σας προβληματίζει;».

Ο Νίκος Ηγουμενίδης μέσα από την αναφορά - συνυπογράφουν και οι βουλευτές Σωκράτης Βαρδάκης, Χάρης Μαμουλάκης και Μανόλης Θραψανιώτης - ζητάει τις άμεσες ενέργειες του υπουργείου και να ενημερωθεί σχετικά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News