Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: «Ανθρωπόμορφο τέρας ο 66χρονος λυράρης» - Τι αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν (vid)

Κρήτη
Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: «Ανθρωπόμορφο τέρας ο 66χρονος λυράρης» - Τι αναφέρουν όσοι τον γνώριζαν (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πρώτη δήλωση της οικογένειας του ανηλίκου - «Βρισκόμαστε μπροστά σε μια σοκαριστική και δύσκολη υπόθεση παιδικής κακοποίησης», αναφέρει η δικηγόρος της οικογένειας

Τον δρόμο για την φυλακή πήρε χθες Παρασκευή 31 Μαρτίου, ο 66χρονος λυράρης μετά την μαραθώνια διαδικασία της απολογίας του, ο οποίος κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ανήλικο αγόρι από το 2018 μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου 2023.

Παρά το ότι αρνήθηκε πεισματικά τις κατηγορίες που του έχουν αποδοθεί, ο λυράρης δεν έπεισε τις αρμόδιες Αρχές και αποφασίστηκε - με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα - η προσωρινή του κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Η πρώτη δήλωση της οικογένειας

Μετά την προφυλάκιση του 66χρονου λυράρη η οικογένεια του ανήλικου προχώρησε στην παρακάτω δήλωση, τονίζοντας ότι το παιδί τους πλέον νιώθει ασφαλής:

«Η απόφαση της δικαιοσύνης για προφυλάκιση του 66χρονου είναι για μας και το παιδί μας μια πρώτη δικαίωση. Ο γιος μας νιώθει επιτέλους ασφαλής τώρα που ο κατηγορούμενος είναι στη φυλακή. Ελπίζουμε καμία οικογένεια να μην νιώσει τον πόνο που νιώθουμε για όσα εφιαλτικά έζησε το παιδί μας. Και κάνουμε έκκληση σε οποιονδήποτε γνωρίζει κάτι για την δράση του κατηγορουμένου να το καταγγείλει στις αρχές. Σας ευχαριστούμε όλους για το ειλικρινές ενδιαφέρουν».

Για την φρικιαστική υπόθεση βιασμού και μαστροπείας ανηλίκου στο Ηράκλειο που αποκαλύφθηκε πριν λίγες ημέρες μίλησε στο «Χαμόγελα και πάλι» η δικηγόρος υπεράσπισης της οικογένειας Ευθυμία Σωμαρά τονίζοντας ότι: «Το βασικό στοιχείο στην υπόθεση είναι ότι η περιγραφή του ανηλίκου είναι αρκετά λεπτομερής, άρα λοιπόν αυτό που γεννάται εύλογα σαν απορία θα ήταν γιατί να επιλέξει να κατηγορήσει το συγκεκριμένο άνθρωπο για ένα τόσο ειδεχθές έγκλημα. Είχε προηγούμενα μαζί του; Είχαν προηγούμενα;», απαντά η κ. Σωμαρά, σε όσα υποστηρίζει ο συνήγορος υπεράσπισης του 66χρονου και ο κατηγορούμενος ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία εναντίον του και είναι απλά «μια κατάθεση στον αέρα».

«Ανθρωπόμορφο τέρας»

Στενή οικογενειακή φίλη του 66χρονου λυράρη μίλησε στο «Χαμογέλα και Πάλι!» για την υπόθεση χαρακτηρίζοντας τον κατηγορούμενο ως «ανθρωπόμορφο τέρας».

«Εγώ κατηγορώ τους συγγενείς που δεν μιλάνε και λέω ότι δεν μιλάνε και λέω ότι δεν πιστεύω ότι δεν είδαν κάτι. “δεν είδαμε κάτι, δεν το βάζει το μυαλό μας”. Πραγματικά δεν ξέρω τι ανθρωπόμορφο τέρας είναι ένας άνθρωπος που δείχνει ότι είναι καλός», τόνισε αρχικά.

Πώς ήταν ως άνθρωπος;

Οικογενειακή φίλη: «Ήσυχος. Δεν πηγαίνει το μυαλό κάποιου σε κάτι τέτοιο κανενός μας. έχουμε πάθει όλοι σοκ όντως πραγματικό σοκ. Σαν καλλιτέχνης δεν είναι και ο σούπερ καλλιτέχνης. Έπαιζε εκεί τώρα μία λύρα.

Στο χωριό τι συζητούν;

«Δεν το συζητάμε. Αυτό που λέμε όλοι, ότι δε το πιστεύουμε. Όχι ότι δεν το πιστεύουμε, γιατί για να τον έχουν μέσα κάτι έχει γίνει. Αλλά δεν μπορούμε να το φανταστούμε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο», είπε χαρακτηριστικά η οικογενειακή φίλη του 66χρονου.

//--> //-->
ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News