Δικαίωση για τους φοιτητές της Γεωπονικής: Πτυχία με επαγγελματικά δικαιώματα (vid)

Κρήτη
Δικαίωση για τους φοιτητές της Γεωπονικής: Πτυχία με επαγγελματικά δικαιώματα (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πτυχία με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα αποκτούν πλέον οι απόφοιτοι του τμήματος Γεωπονίας και του ΕΛΜΕΠΑ - Μέσα από έναν δυναμικό αγώνα λίγων μόλις ημερών οι φοιτητές έχοντας στο πλευρό τους και τους καθηγητές, ύψωσαν κραυγή διαμαρτυρίας που εισακούστηκε με την ψήφιση στη βουλή της σχετικής τροπολογίας που ανοίγει τον δρόμο της πλήρους επαγγελματικής αποκατάστασης

Τέλος στην ομηρία φοιτητών γεωπονικών σχολών ,στα πρώην ΤΕΙ μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή που πλέον κατοχυρώνει τα επαγγελματικά τους δικαιώματα. Για το ΕΛΜΕΠΑ που πρωτοστάτησε στις δυναμικές κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων η έκβαση αποτελεί μία πραγματική δικαίωση καθώς φοιτητές και καθηγητές κατάφεραν ενωμένοι και μαζί με ακόμη 14 τμήματα γεωπονίας σε ολόκληρη τη χώρα , να λύσουν το γόρδιο δεσμό που υποβάθμιζε τα πτυχία τους και τους οδηγούσε στην ανεργία.

Σε ίδιο καθεστώς ωστόσο παραμένουν σύμφωνα με τον πρύτανη του ιδρύματος και οι φοιτητές 3 τμημάτων της σχολής μηχανικών καλώντας την πολιτεία να σταματήσει να παίζει με τις ζωές των νέων…

Πτυχία με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα αποκτούν πλέον οι απόφοιτοι του τμήματος Γεωπονίας και του ΕΛΜΕΠΑ. Μέσα από έναν δυναμικό αγώνα λίγων μόλις ημερών οι φοιτητές έχοντας στο πλευρό τους και τους καθηγητές , ύψωσαν κραυγή διαμαρτυρίας που εισακούστηκε με την ψήφιση στη βουλή της σχετικής τροπολογίας που ανοίγει τον δρόμο της πλήρους επαγγελματικής αποκατάστασης.

Με μία πολυήμερη κατάληψη, αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις και παραστάσεις διαμαρτυρίας αυτός ο πραγματικός ξεσηκωμός που κορυφώθηκε ουσιαστικά μόλις τις τελευταίες δύο εβδομάδες κατάφερε να αποδώσει καρπούς. Λάθη και παραλείψεις με ευθύνη της πολιτείας και μόνο που παρέμεναν σε εκκρεμότητα για τα τμήματα γεωπονίας στα πρώην ΤΕΙ διορθώθηκαν μέσα από τον δυναμικό αγώνα με το ΕΛΜΕΠΑ να πρωτοστατεί και για αυτό σήμερα πια τα χαμόγελα και η ικανοποίηση περίσσευαν.

Μέχρι και χθες οι φοιτητές γεωπονίας στο ΕΛΜΕΠΑ και σε 14 ακόμη αντίστοιχα τμήματα ανά την Ελλάδα παρέμεναν με τα χέρια δεμένα καθώς παρά την πενταετή φοίτηση τους το πτυχίο δεν ήταν ισάξιο με τα υπόλοιπα ΑΕΙ και η επαγγελματική τους πορεία κυριολεκτικά στον αέρα. Δεν μπορούσαν να εγγραφούν στο Γεωτεχνικό επιμελητήριο και να ασκήσουν ουσιαστικά και χωρίς προσκόμματα το επάγγελμα του γεωπόνου. Όρθωσαν ανάστημα και βγήκαν νικητές και σήμερα μπορούν πλέον να αισθανονται δικαίωση για την έκβαση και αισιοδοξία για το επαγγελματικό τους μέλλον.

Σύμφωνα με τον πρύτανη του ΕΛΜΕΠΑ στο ίδιο ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας παραμένουν ωστόσο και οι φοιτητές 3 τμημάτων της σχολής μηχανικών με το αίτημα για οριστική λύση και για πτυχία με αντίκρισμα να παραμένουν σε εκκρεμότητα.

Δείτε εκτενές ρεπορτάζ στο βίντεο που ακολουθεί

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News