Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: Εν μέσω αποδοκιμασιών έφτασε στα δικαστήρια ο 66χρονος λυράρης (vid)

Κρήτη
Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: Εν μέσω αποδοκιμασιών έφτασε στα δικαστήρια ο 66χρονος λυράρης (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωνές και αποδοκιμασίες εναντίον του 66χρονου λυράρη που κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία σε βάρος του 11χρονου ακούγοντας κατά τη διάρκεια την άφιξής του στα δικαστήρια Ηρακλείου

Στα δικαστήρια Ηρακλείου κατέφθασε ο 66χρονος λυράρης που φέρεται ως ο αρνητικός «πρωταγωνιστής» στην υπόθεση βιασμού και μαστροπείας σε βάρος ενός αγοριού ηλικίας σήμερα 15,5 ετών, η οποία ήρθε πριν λίγα 24ωρα στο “φως”, συγκλονίζοντας το πανελλήνιο. Κατά την άφιξή του ακούγονταν φωνές και αποδοκιμασίες από τον κόσμο που ήταν συγκεντρωμένος. Ο 66χρονος ήταν ντυμένος με μαύρα ρούχα και καλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του όπως φαίνεται και στο βίντεο που δημοσιεύει το neakriti.gr.

Στο μεταξύ, τα στοιχεία που σχετίζονται με τη φρικώδη υπόθεση, και τα οποία σιγά-σιγά αναδύονται, φέρονται να φανερώνουν έναν άνθρωπο, ο οποίος γνώριζε πώς να χειραγωγήσει ένα ανήλικο αγόρι, αλλά και πώς να καλύψει τα ίχνη του. Την ίδια ώρα, οι έρευνες των Αρχών συνεχίζονται προς πάσα κατεύθυνση. Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζοντας ψηφιακά ίχνη και συνομιλίες, διερευνάται πολύ προσεκτικά το ενδεχόμενο άτομα ανδρικού φύλου να υποδύονταν γυναίκες, σε πλατφόρμες διαδικτυακών γνωριμιών.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν κάποιες πρώτες αναφορές που κάνουν λόγο - αρκεί, προφανώς, αυτό να επιβεβαιωθεί από τις έρευνες - ότι θεωρείται πιθανό ακόμη κι ο κατηγορούμενος λυράρης να συμμετείχε σε τέτοιους διαλόγους υποδυόμενος γυναικείο πρόσωπο. Διερευνάται, δηλαδή, εάν λάμβαναν χώρα τέτοιου είδους παρελκυστικά τεχνάσματα, καθώς και ο βαθμός που αυτό συνέβαινε.

Εάν τα συγκεκριμένα στοιχεία επιβεβαιώσουν τις σημαντικές αυτές υποθέσεις, θεωρείται βέβαιο ότι θα εξεταστεί προφανώς και ο σκοπός που αυτό συνέβαινε, καθώς και αν υπάρχουν ίχνη που να δείχνουν ότι έχει γίνει ανταλλαγή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων με άσεμνο υλικό.

Γνώριζαν ότι είναι ανήλικος

Την ίδια ώρα, όπως μετέδωσε χθες Πέμπτη 30 Μαρτίου, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της “ΚΡΗΤΗ TV”, ο τρόπος με τον οποίο ο 66χρονος φέρεται να καθοδηγούσε τον ανήλικο στον σκοτεινό χώρο του διαδικτύου και τις σελίδες γνωριμιών είναι εντελώς ανατριχιαστικός.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες για την ταυτοποίηση τουλάχιστον τριών ατόμων, για τα οποία εξετάζεται το ενδεχόμενο να ήρθαν σε επαφή με τον ανήλικο. Σύμφωνα πάντως με την “ΚΡΗΤΗ TV”, το παιδί έχει δηλώσει στους αστυνομικούς πως όλα τα άτομα που είχαν επικοινωνήσει μαζί του γνώριζαν ότι συνομιλούν με ανήλικο. Εξάλλου, συνεχίζονται οι έρευνες για τα 29 προφίλ-λογαριασμούς που φέρονται να επισκέφτηκαν ή να επικοινώνησαν με τον ανήλικο. 

Σ’ αυτό το σημείο αξίζει να τονιστεί ότι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο ανήλικος έχει καταθέσει ότι ο άνθρωπος που τον κακοποιούσε είναι το ίδιο άτομο με αυτό που χρησιμοποιούσε το κινητό του παιδιού, προκειμένου να διοχετεύσει άσεμνες φωτογραφίες σε σελίδες γνωριμιών.

Εξάλλου, ο ανήλικος φέρεται να έχει εξηγήσει στους αστυνομικούς ότι ο 66χρονος κατηγορούμενος έστηνε καρτέρι σε συγκεκριμένα σημεία κοντά στο σπίτι του, περιμένοντας το παιδί να περάσει από εκεί. Ο 66χρονος φέρεται να του αποσπούσε το κινητό και να του το επέστρεφε αφού ο μικρός σχολούσε από τα μαθήματά του.

Τα ραντεβού με τα αγροτικά οχήματα

Εξοργιστικά, ωστόσο, είναι και τα στοιχεία που φανερώνουν πως ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε αποσαρθρώσει πλήρως την προσωπικότητα του ανηλίκου, ούτως ώστε ο τελευταίος όχι μόνο να μην αντιδρά, αλλά και να νιώθει πως για ό,τι αποτρόπαιο συνέβαινε ευθυνόταν ο ίδιος!

Όλα τα στοιχεία που έχουν ληφθεί και διακινηθεί βρίσκονται στο “μικροσκόπιο” της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στελέχη της οποίας θα εξετάσουν εξονυχιστικά κινητά τηλέφωνα και κάρτες αποθήκευσης. Επισημαίνεται ότι ενδεχομένως να πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία.

Από την εν λόγω διαδικασία, ωστόσο, αναμένεται να προκύψει η ταυτοποίηση των τουλάχιστον τριών ατόμων με τα οποία κανονίστηκε να συναντηθεί ο ανήλικος για να συνευρεθεί μαζί τους. Συγκεκριμένα, τα δύο πρόσωπα τα οποία παρουσιάστηκαν σε ραντεβού με αγροτικά οχήματα φαίνεται να αντιστοιχούν σε δύο συγκεκριμένα προφίλ, που εντοπίστηκαν σε πλατφόρμα γνωριμιών. Εξάλλου, υπάρχει κι ένα τρίτο πρόσωπο, που φέρεται να προσπάθησε να σβήσει κάθε ίχνος του, αφού δεν εντοπίστηκε το προφίλ του.

«Βαθιά αρρώστια της κοινωνίας»

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις που έκανε στην “ΚΡΗΤΗ TV” ο πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών νομού Ηρακλείου Αλέξανδρος Καφετζάκης ανέφερε ότι «μικρή σημασία έχει αν είναι γιατρός ή αν είναι οτιδήποτε άλλο. Δείχνει όμως μια βαθιά αρρώστια της ελληνικής κοινωνίας, τουλάχιστον τμημάτων της ελληνικής κοινωνίας, και θα πρέπει να υπάρχουν αυτές οι κρατικές δομές, ώστε να προλαμβάνουν και να περιθάλπουν πλέον και θύματα τέτοιων καταστάσεων».

«Για λόγους και νομικούς και ανθρώπινους πρέπει πάντα να ισχύει και το τεκμήριο της αθωότητας μέχρι να αποδειχθεί (σ.σ. η ενοχή). Γιατί σε κάθε άλλη περίπτωση κατακρεουργούμε έναν άνθρωπο που μπορεί να είναι, μπορεί όμως και να μην είναι (σ.σ. ένοχος)».

Μιλώντας εξάλλου χθες στην “ΚΡΗΤΗ TV”, ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής Γαλάτιος Μοσχονάς επεσήμανε ότι ο Σύλλογος έχει καταδικάσει το επίμαχο γεγονός, τονίζοντας ότι το θεωρεί «ως τη χειρότερη μορφή εγκλήματος». Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσίευσε χθες το neakriti.gr, «δυστυχώς οι διατυπώσεις στα δημοσιεύματα βάζουν σε πρώτη θέση την ιδιότητα του δράστη και σε δεύτερη θέση το γεγονός. Τέτοιες διατυπώσεις οδηγούν σε λανθασμένους συνειρμούς και θέλουμε να πιστεύουμε ότι δε γίνονται εσκεμμένα».

Σύμφωνα με τον κ. Μοσχονά, «δεν μπορεί να μπαίνουν όλοι στο ίδιο τσουβάλι. Δεν είπε βέβαια κανείς ότι όλοι οι λυράρηδες είναι έτσι. Αλλά με τον τρόπο που παρουσιάζεται (σ.σ. το θέμα) στο υποσυνείδητο του άλλου, μένει αυτό. Και αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πω ότι Κρητικοί καλλιτέχνες που παραδίδουν μαθήματα κρητικής μουσικής σε παιδιά έχουν πρόβλημα. (...) δε θέλω να εμβαθύνω (...) υπάρχει μια “παγωμάρα” (...). Φτάσαμε σ’ ένα σημείο, με αυτά που γίνονται στην κοινωνία, να μην μπορούμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας».

Πώς τον χειραγωγούσε ο 66χρονος - Το κόλπο που χρησιμοποίησε ο ανήλικος για να αποφεύγει τους χρήστες...

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο μικρός φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς πως ο 66χρονος τον καθοδηγούσε για το τι να γράψει στα μηνύματά του προς τους άλλους χρήστες ή για το τι να τους απαντάει όταν εκείνοι τον ρωτούσαν πόσα χρήματα ήθελε για να συνεχιστεί η μεταξύ τους επικοινωνία.

Επισημαίνεται ότι, όταν δεν ήταν παρών ο κατηγορούμενος, ο μικρός φέρεται να ζητούσε ως αντάλλαγμα ποσά της τάξης των 300 με 500 ευρώ, προκειμένου να τους... αποφύγει. Ως αποτέλεσμα, ο 66χρονος φέρεται να υπέδειξε στον μικρό εντόνως να μη ζητά χρήματα μέχρις ότου να μάθει πώς “κινούνται τα πράγματα” στον “σκοτεινό” αυτό χώρο κι έτσι, όταν θα άρχισαν να εισπράττουν, να μοιράζονταν τα χρήματα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News