Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: «Λυράρηδες που παραδίδουν μαθήματα σε σπίτια, έχουν πρόβλημα» - Ξεσπούν οι κρητικοί καλλιτέχνες

Κρήτη
Βιασμός 11χρονου στην Κρήτη: «Λυράρηδες που παραδίδουν μαθήματα σε σπίτια, έχουν πρόβλημα» - Ξεσπούν οι κρητικοί καλλιτέχνες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο 66χρονος δεν είναι επαγγελματίας μουσικός, δεν βιοπορίζεται από την μουσική και δεν υπήρξε μέλος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής
  • Οργισμένη ανακοίνωση των Κρητικών καλλιτεχνών για τον 66χρονο λυράρη
  • Αναστολή άσκησης καθηκόντων για τριάντα μέρες στον 46χρονο γιατρό
  • Τις προβλεπόμενες διαδικασίες για τον 46χρονο ακολουθεί και ο Ιατρικός Σύλλογος

Πάνδημη είναι η καταδίκη των πράξεων για τις οποίες κατηγορείται ο 66χρονος λυράρης εν αναμονή της απολογίας του ο Παγκρήτιος Σύλλογος Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής, βλέποντας τον κουρνιαχτό, που ξεσήκωσε η αποκάλυψη της ταυτότητάς του εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά να μην συγχέεται η φερόμενη ως δράση του με την ιδιότητα του καλλιτέχνη.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση ο 66χρονος δεν είναι επαγγελματίας μουσικός, δεν βιοπορίζεται από την μουσική και δεν υπήρξε μέλος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής.

«Λυράρηδες για εμάς τους καλλιτέχνες είναι αυτοί που υπηρετούν την κρητική παράδοση με σεβασμό, αξιοπρέπεια και σοβαρότητα και αυτοί που έχουν αφήσει και αφήνουν παρακαταθήκη και που εάν μη τι άλλο έχουν προσφέρει ανιδιοτελώς στον τόπο τους, μέσα από τη στάση ζωής και το έργο τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Παγκρήτιου Συλλόγου Καλλιτεχνών Κρητικής Μουσικής κ. Γαλάτιος Μοσχονάς, μιλώντας στο neakriti.gr και την Κρήτη TV, «δεν είμαστε δικαστές. Βγήκαμε μπροστά ώστε με την ανακοίνωση να πρωτεύσουμε τους κρητικούς καλλιτέχνες», τόνισε, ενώ παράλληλα συμπλήρωσε «δεν μπορούν όλοι οι λυράρηδες να μπαίνουν σε ένα τσουβάλι, ωστόσο με τον τρόπο που παρουσιάζεται το θέμα, στο υποσυνείδητο του κόσμου μένει αυτό. Αυτή τη στιγμή, Κρητικοί καλλιτέχνες που παραδίδουν μαθήματα σε σπίτια, έχουν πρόβλημα. Φτάσαμε σε ένα σημείο με αυτά που γίνονται στην κοινωνία μας, να μην μπορούμε να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας».

Την ίδια ώρα σάλο προκαλεί και η ανάμειξη του 46χρονου γιατρού σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον εισαγγελέα Ηρακλείου, καθώς φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση παιδοβιασμού και μαστροπείας.

Σε βάρος του 46χρονου που δεν έχει συλληφθεί, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη με τον διοικητή του δημόσιου νοσοκομείου, το οποίο εργάζεται να αποφασίζει την αναστολή άσκησης των καθηκόντων του για τριάντα ημέρες, αλλά και τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου, να αποφασίζει σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, να προχωρήσει άμεσα σε όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News