Ηράκλειο: Επιστημονική ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου με... υψηλές παρουσίες

Κρήτη
Ηράκλειο: Επιστημονική ημερίδα του Δικηγορικού Συλλόγου με... υψηλές παρουσίες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αύριο Παρασκευή, 31 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί επιστημονική ημερίδα στο Ηράκλειο με θέμα «Εναλλακτικές διαδικασίες στην ελληνική ποινική δίκη»

Επιστημονική ημερίδα με θέμα τις «Εναλλακτικές διαδικασίες στην ελληνική ποινική δίκη» θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, 31 Μαρτίου, το απόγευμα, στο ξενοδοχείο Capsis Astoria, στο Ηράκλειο.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Δικηγορικό Σύλλογο Ηρακλείου και θα ξεκινήσει στις 5.30 με προεδρεύουσα την αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου Ελένη Φραγκάκη.

Εκείνη την ώρα θα απευθύνουν χαιρετισμούς η Πρόεδρος Εφετών-Διευθύνουσα το Εφετείο Ανατ. Κρήτης Θεονύμφη Λυράκη, η Εισαγγελέας Εφετών-Διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετείου Ανατ. Κρήτης Μαρία Τιντικάκη και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Νίκος Λογοθέτης.

Πρώτος θα ανέβει στο βήμα o καθηγητής Νομικής ΔΠΘ-Δικηγόρος Θεοχάρης Ι. Δαλακούρας ο οποίος θα μιλήσει για τη «Δογματική θεμελίωση και συστηματική ένταξη των εναλλακτικών διαδικασιών στην ελληνική ποινική δίκη. Οι στρατηγικές επιλογές του Έλληνα νομοθέτη στον νέο ΚΠΔ».

Στις 6.15 είναι η σειρά του αντεισαγγελέα Αρείου Πάγου Αχιλλέα Κ. Ζήση ο οποίος θα μιλήσει για την «Αποχή από την ποινική δίωξη και ποινική διαταγή».

Αμέσως μετά θα λάβει χώρα διάλειμμα και στις 7 το απόγευμα θα ανέβει στο βήμα ο Αναπληρωτής καθηγητής ΕΚΠΑ-Δικηγόρος Αριστομένης Β. Τζαννετής που θα μιλήσει για την «Ποινική συνδιαλλαγή και ποινική διαπραγμάτευση».

Στις 7.30 είναι η σειρά του Δρ. Ν.-μεταδιδακτορικού ερευνητή-δικηγόρου Νικολάου Ι. Δαγκλή ο οποίος θα μιλήσει για τη «Λειτουργική διαπλοκή των εναλλακτικών διαδικασιών».

Από τις 8 έως τις 9 το βράδυ, θα τεθούν επί τάπητος ερωτήσεις και θα πραγματοποιηθεί συζήτηση.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News