Τουρισμός: Υποδέχτηκαν τους πρώτους επισκέπτες τα Χανιά (vid)

Κρήτη
Τουρισμός: Υποδέχτηκαν τους πρώτους επισκέπτες τα Χανιά (vid)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αισιόδοξοι πως τα θετικά μηνύματα για τον τουρισμό των Χανίων τη φετινή σεζόν θα επιβεβαιωθούν εμφανίζονται οι επαγγελματίες του κλάδου, σημειώνοντας μάλιστα πως η τουριστική περίοδος αρχίζει νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά

 

  • Εν αναμονή των πρώτων πτήσεων τσάρτερ
  • Προβληματισμός για τις υποδομές
  • «Βραχνάς» η έλλειψη χώρων στάθμευσης στα Χανιά

Μια τουριστική σεζόν μεγαλύτερης διάρκειας, με ποιοτικούς επισκέπτες και ρεκόρ αφίξεων περιμένουν οι τουριστικοί επιχειρηματίες των Χανίων. Στο Ενετικό λιμάνι, πρώτο προορισμό των ξένων επισκεπτών της Δυτικής Κρήτης, οι επαγγελματίες υποδέχονται ήδη τους πρώτους επισκέπτες που φθάνουν με αεροπορικές εταιρίες χαμηλού κόστους από Ευρωπαϊκές πόλεις. 

«Υπήρχε ήδη μια κινητικότητα με μεμονωμένους τουρίστες που έφταναν μέσω Αθήνας. Τώρα με το να ανοίξουν οι πτήσεις από χώρες του εξωτερικού για Χανιά σίγουρα βλέπουμε να φαίνεται. Γενικότερα οι ενδείξεις και με όσους μιλάμε που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό, φαίνεται ότι είναι πολύ καλές και περιμένουμε μια σεζόν καλύτερη κι από την περσινή», αναφέρει σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος καταστήματος εστίασης, κ. Γιάννης Αποστολάκης. 

Παράλληλα συμπληρώνει πως «για να φανεί στην πράξη θα πρέπει να ξεκινήσει πολύ νωρίς η σεζόν και να κρατήσει ως αργά γιατί Ιούνιο με Σεπτέμβριο είναι δεδομένο ότι η πληρότητα στα ξενοδοχεία είναι πάνω από 90% και τα εστιατόρια θα δουλεύουν ανάλογα». 

Μαζικές αφίξεις ξένων επισκεπτών καταγράφηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο και την Δευτέρα στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων, ενώ από το προσεχές Σάββατο φθάνουν οι πρώτες πτήσεις τσάρτερ σηματοδοτώντας και επίσημα την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου. 

Καταστήματα εστίασης, τουριστικά, μικρά καταλύματα και οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες ανοίγουν σταδιακά. Τα περισσότερα αρχίζουν τη λειτουργία τους για τη νέα σεζόν το Σάββατο 1 Απριλίου ενώ άλλα αναμένεται να ανοίξουν μετά το Πάσχα.  

Την ίδια στιγμή οι επαγγελματίες του τουρισμού επισημαίνουν την ανάγκη αναβάθμισης των υποδομών τονίζοντας πως δεν συμβαδίζουν με το επίπεδο της τουριστικής ανάπτυξης. Θέτουν θέματα πλημμελούς καθαριότητας, δημόσιων υποδομών ενώ θεωρούν πως το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης στα Χανιά θα λειτουργήσουν εις βάρος του τουρισμού. 

Παράπονα εκφράζονται και για την εικόνα της πόλης που σε πολλά σημεία θα θυμίζει εργοτάξιο, μεσούσης της τουριστικής περιόδου. 

Το σύνολο των επαγγελματιών του τουριστικού κλάδου πάντως δηλώνουν έτοιμοι να ανταποκριθούν στο μεγάλο όγκο των επισκεπτών του φετινού καλοκαιριού που αναμένεται να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News