Κρήτη: Σε κόντρα ανιψιός και γαμπρός του λυράρη: «Αν το ξέραμε, θα καταγγέλλαμε» - «Είναι σκευωρία»

Κρήτη
Κρήτη: Σε κόντρα ανιψιός και γαμπρός του λυράρη: «Αν το ξέραμε, θα καταγγέλλαμε» - «Είναι σκευωρία»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος έχει προκληθεί στην Κρήτη με την υπόθεση βιασμού του 15χρονου από 66χρονο

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία στην Κρήτη από τις ορμητικές αποκαλύψεις για τη δράση ενός 66χρονου λυράρη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό και μαστροπεία ενός ανήλικου παιδιού και αναμένεται να απολογηθεί την Παρασκευή (31/3) στις διακαστικές Αρχές του Ηρακλείου.

Συγγενείς του 66χρονου μίλησαν στο Star όπου μεταξύ άλλων ανέφεραν ότι έπεσαν από τα σύννεφα με τα όσα αποκαλύφθηκαν, όμως αν αποδειχθεί ότι κάτι τέτοιο ισχύει τον καταδικάζουν και διαχωρίζουν τη θέση τους. Εντύπωση προκαλούν οι δηλώσεις του ανιψιού του κατηγορούμενου και του γαμπρού του που έρχονται σε αντίθεση, με τον πρώτο να αναφέρει ότι αν ήξεραν θα τον καταγγέλανε, ενώ ο δεύτερος κάνει λόγο για σκευωρία.

Τι λέει ο ανιψιός του 66χρονου

«Είμαστε όλοι σε ένα σοκ, δεν μπορώ να το περιγράψω αυτό που έχει συμβεί. Είναι μία βόμβα που έσκασε. Δεν το περιμέναμε με τίποτα. Έχουν σπάσει πραγματικά τα τηλέφωνα», ανέφερε αρχικά ο ανιψιός του 66χροινου κατηγορούμενου.

Έχετε ψάξει να μάθετε αν είναι αλήθεια, αν ισχύει, τι έχει συμβεί;

«Δεν γνωρίζουμε, ακούμε διάφορε εικασίες. Ακούμε κάθε λεπτό που περνάει και κάτι διαφορετικό. Περιμένουμε από τη Δικαιοσύνη να αποφανθεί. Θέλω να πιστεύω ότι είναι ένα κακό αστείο αυτό που έχει συμβεί».

Αναφορικά σε σχόλιο της δημοσιογράφου για το ανήλικο θύμα, ο ανιψιός του 66χρονου ανέφερε:

«Αυτό είναι ένα παραπάνω. Αυτό είναι το χειρότερο. Το χειρότερο που μπορούμε να πούμε, ένα παιδάκι».

Ο θείος σου έχει και εγγόνια, έχει και ανίψια στην ηλικία του 15χρονου.

«Δεν μπορούμε να ο βάλουμε στο μυαλό μας όλο αυτό. Τα παιδιά να τα προφυλάξουμε τουλάχιστον, γιατί κυκλοφορούνε διάφορα. Τα παιδιά μακριά από όλα αυτό. Δεν θα ήθελε κανείς να συμβεί στο παιδί του».

Καταλαβαίνω ότι έχετε το ίδιο επίθετο. Έχει στοχοποιηθεί η ταβέρνα σας, το εστιατόριο σας. Θέλετε να μας πείτε αν εσείς διαχωρίζετε τη θέση σας;

«Δεν είναι καλό να στοχοποείτιαι όλη η οικογένεια. Είμαστε ένα μεγάλο σόι, οπότε δεν μπορούμε να στοχοποιούμε ανθρώπους της οικογένειας. Υπάρχουν μικρά παιδιά μέσα στην οικογένεια. Φυσικά και είναι κατακριτέο όλο αυτό. Αν το ξέραμε δεν νομίζω κανένας να το άφηνε έτσι. Θα το είχαμε καταγγείλει φυσικά. Ο Ίδιος μου ο πατέρας να ήταν, δεν θα το αφήναμε έτσι».

Δεν είχατε ακούσει το Δεκέμβρη για την καταγγελία που είχε γίνει από ένα ανήλικο κορίτσι, για παιδική πορνογραφία και μάλιστα είχε κληθεί να δώσει και κατάθεση;

«Δεν το γνωρίζω αυτό, δεν έχω... το άκουσα και εγώ πριν λίγο. Μέσα στη μέρα το άκουσα αυτό. και αυτό ένα σοκ. Δεύτερο απανωτό σοκ μέσα σε λίγα 24ωρα».

Την ίδια στιγμή ακριβώς αντίθετες είναι οι δηλώσεις που έκανε ο γαμπρός του 66χρονου ο οποίος κάνει λόγο για σκευωρία.

«Δεν έχει δώσει κανένα δικαίωμα στο χωριό. Βοηθάει σε όλα τα κοινά του χωριού, αφιλοκερδώς. Από εκεί και πέρα δεν έχουμε κανένα μα κανένα άλλο πρόβλημα. Όλα αυτά πιστεύω ότι είναι μία σκευωρία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο γαμπρός του κατηγορούμενου λυράρη.

Δείτε το βίντεο του Star

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-crit2i80ni6p

Τι λέει φίλος του κατηγορούμενου λυράρη

Στο Star μίλησε και ο φίλος και συνάδελφος του 66χρονου κατηγορούμενου δηλώνει πως «πέφτει» από τα σύννεφα με τα όσα τον βαραίνουν και αναφέρει πως αν τους έχει κοροϊδέψει όλους τόσο καλά «ο κόσμος χάλασε».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά:

Τον γνωρίζατε; Ήσασταν μαζί; Επειδή είδα ότι είχατε γράψει και κάποια τραγούδια μαζί...

Ο (...) ήταν μέλος σε μια ομάδα που έχουμε, ο οποίςο είχε αποτραβηχθεί εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Το 2018, αν θυμάμαι καλα. Κάποια στιγμή είχε προβλήματα υγείας. Τέλοσπάντων για δικούς του λόγους προσωπικούς, σταμάτησε. Πάρα πολλά χρόνια τον ξέρω και μαζί έχουμε συνεργαστεί και έχουμε παίξει. Εμείς αδυνατούμε να πιστέψουμε αυτό που συμβαίνει, και εγώ προσωπικά. Μου φαίνεται απίστευτο, έχουμε στενοχωρηθεί πάρα πολύ γιατί αν είναι αλήθεια αυτό σημαίνει ότι δεν ξέρω, μάλλον έχει καταστραφεί η ανθρωπότητα. Ο (....) είναι ένας άνθρωπος ο οποίος ήτανε ψυχή της παρέας, πάρα πολύ καλός σε όλα του. Υπεύθυνος, συνεπής, δεν είχε θέματα ο άνθρωπος δηλαδή να δείξει ένα κακό χαρακτήρα ή να βγάλει κάτι κακό. Για αυτά που βλέπουμε και διαβάζουμε εγώ προσωπικά πέφτω από τα σύννεφα. Αν όντως ισχύουν όλα αυτά, είναι απίστευτο πως κατάφερε να μας ξεγελάσει όλους που δεν είναι και τόσο εύκολα.

Είναι ένας λυράρης, τοπικός της περιοχής της δικιάς τους εκεί. Νομίζω ότι έκανε μαθήματα. Μάλλον στα μαθήματα πρέπει να είναι και σε ομαδικό επίπεδο και όχι σε προσωπικό.

Ειδικά για το διαδίκτυο και τις φωτογραφίες... Αυτός δεν ήξερε πως να ανεβάσει μία φωτογραφία από το κινητό του. Δηλαδή αν μας είχε κοροϊδέψει, μάλλον έχει χαλάσει ο κόσμος, πέφτω από τα σύννεφα. Δεν ήταν ούτε γνώστης του διαδικτύου, ούτε της τεχνολογίας.

Ένα άνθρωπος ο οποίος μέσα στην καλή χαρά να γελάσουμε, να πειράξει... πολύ σκοτάδι για να έχει βγει όλο αυτό.

Εσείς πόσα χρόνια συνεργαζόσασταν;

Κοίταξε, εγώ τον ξέρω πάρα πολλά χρόνια αλλά έτσι κοντά ήταν γύρω στα 4-5 χρόνια που ήταν στην ομάδα η οποία δραστηριοποιείται κάθε εβδομάδα με πρόβες κτλπ. Συνήθως μετά την πρόβα είχα και μια φιλική κουβέντα, να πάμε να φάμε, να παίξουμε.. Πήγαμε και ταξίδια μαζί.

Δείτε το βίντεο του Star:

//--> //-->

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News