Ηράκλειο: «Λυτρώθηκα» - Συγκλονίζει ο ανήλικος που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον λυράρη

Κρήτη
Ηράκλειο: «Λυτρώθηκα» - Συγκλονίζει ο ανήλικος που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον λυράρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λυτρωμένος αισθάνεται ο πλέον 15χρονος που βιάστηκε από τον 66χρονο λυράρη στο Ηράκλειο - Η μητέρα του ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου για να σωθούν κι άλλα παιδιά

Ο πλέον 15χρονος που κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 66χρονο λυράρη νιώθει πλέον λυτρωμένος μετά από τρία βασανιστικά χρόνια -από το 2020 έως και το 2023-, όπου βιαζόταν σωματικά και ψυχικά και εκδιδόταν χωρίς τη θέλησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο συνήγορος της οικογένειας του θύματος, μίλησε στην ΕΡΤ Ηρακλείου και μετέφερε όσα είπε το παιδί στη μητέρα του. Συγκεκριμένα πλέον νιώθει λυτρωμένος και παροτρύνει άλλα παιδιά που έχουν βρεθεί στη θέση του να μιλήσουν και να ανοίξουν επιτέλους τα στόματα για να νικήσουν τον φόβο και να λυτρωθούν.

«Τώρα που το έβγαλα από μέσα μου νιώθω λυτρωμένος. Εγώ βρήκα το κουράγιο και το έκανα… Ας το κάνουν κι αλλά παιδιά, είμαι σίγουρος πως κι άλλοι ξέρουν!», αναφέρει στο μήνυμά του ο 15χρονος.

Η μητέρα του αγοριού με τη σειρά της ζητάει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου λυράρη προκειμένου να προστατευθούν κι άλλα παιδιά. «Να ανοίξουν τα στόματα, να μιλήσουν τα παιδιά που ενδεχομένως έχουν βρεθεί σε ανάλογη θέση… Θα πρέπει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 66χρονου, για την προστασία του κοινωνικού συνόλου», αναφέρει χαρακτηριστικά η μητέρα του.

Προσέγγιζε το 11χρονο τότε, αγόρι, από το 2018

Κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του παιδιού και από το 2020 έως και το 2023 φέρεται να το κακοποιούσε σεξουαλικά, υπό καθεστώς απειλών ότι θα κάνει κακό στην οικογένειά του και τα αδέρφια του, εάν τολμούσε να μιλήσει στις αστυνομικές Αρχές. Μάλιστα, ο 66χρονος φέρεται παράλληλα να φωτογράφιζε το παιδί είτε γυμνό, είτε με εσώρουχα, ενώ είχε φτιάξει και τρεις ψεύτικες σελίδες του ανήλικου στο Instagram, μέσω των οποίων “ψώνιζε” πελάτες.

https://player.glomex.com/integration/1/iframe-player.html?integrationId=4059a01hkr65z550&playlistId=v-crhtpzdl5pi9

Ο 66χρονος αρνείται τις κατηγορίες

Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος, μουσικός και δάσκαλος κρητικής μουσικής, αρνείται κάθε επαφή με τον 15χρονο. Αυτό ανέφερε προσερχόμενος στο δικαστικό Μέγαρο ο συνήγορος του λυράρη, Διονύσης Βέρας, ο οποίος αντέδρασε σφόδρα στις πληροφορίες για νέα στοιχεία επαναλαμβάνοντας ότι το μόνο στοιχείο που εμπλέκει τον πελάτη του είναι η μαρτυρία του παιδιού την οποία απέδωσε σε σκοπιμότητες. Όπως σημείωσε, «η δικογραφία βρίσκεται στα χέρια του εισαγγελέα και δεν γνωρίζουμε αν υπάρχουν αποδείξεις που να τεκμηριώνουν τις καταγγελίες. Ο κατηγορούμενος αρνείται τις όποιες κατηγορίες, καθώς όπως υποστηρίζει πρόκειται για πλεκτάνη η οποία θα «πέσει» κατά την ανάκριση. Σύμφωνα με τον κ. Βέρα το μόνο στοιχείο που εμπλέκει τον πελάτη του είναι η μαρτυρία του παιδιού την οποία απέδωσε σε σκοπιμότητες».

Με αντιπερισπασμό στο Δικαστικό Μέγαρο

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα, η προσαγωγή του 66χρονου Κρητικού μουσικού και καθηγητρή κρητικής μουσικής. έγινε με αντιπερισπασμό από την αστυνομία, καθώς αρκετός κόσμος βρίσκεται έξω από το δικαστικό Μέγαρο και για να αποφευχθεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο εκφράσεων οργής σε βάρος του. Ήδη τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής Δικτύωσης κατακλύζονται από μηνύματα οργής.

Καταιγιστικές εξελίξεις

«Πρόκειται για μια συγκλονιστική υπόθεση για την οποία ζητάμε να φτάσει το μαχαίρι στο κόκαλο. Να ανοίξουν τα στόματα και όσοι θεωρούν ότι τα παιδιά τους είχαν συναναστροφές με τον κατηγορούμενο να καταθέσουν στις Αρχές», αναφέρει στη δήλωση του συνήγορος της οικογένειας, κ. Γιώργος Κοκοσάλης, προαναγγέλλοντας καταιγιστικές εξελίξεις. Όπως υποστήριξε, «Κανείς δεν πέφτει από τα σύννεφα με τη συγκεκριμένη υπόθεση, πρόκειται για τη δεύτερη υπόθεση που έρχεται στα χέρια της Ασφάλειας του Ηρακλείου», σημείωσε καλώντας όλους όσοι θεωρούν ότι τα παιδιά τους έχουν συναναστραφεί τον συγκεκριμένο κατηγορούμενο να μιλήσουν.

Θύμα παιδικής πορνογραφίας και ανήλικο κορίτσι

Μάλιστα, τον Δεκέμβριο του 2022 ο κατηγορούμενος είχε κληθεί να καταθέσει στις Αρχές και για μία ακόμα υπόθεση κατοχής υλικού παιδικής πορνογραφίας με θύμα ένα ανήλικο κοριτσάκι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News